bannerPos

Høst som i gamle dage

Der bliver både høstet med le, selvbinder og de første mejetærskere på Den Fynske Landsby på lørdag den 8. august. Billedet er fra den populære høstdag for to år siden. Foto: Anders Kurt Simonsen
05-08-2020 08:00

På lørdag afvikles den traditionsrige høstdag i Den Fynske Landsby.

ARRANGEMENT På lørdag den 8. august bliver der i Den Fynske Landsby i Odense lejlighed til at følge, hvordan høstarbejdet foregik i de gode gamle dage. Museets egne frivillige og ansatte vil i klædedragter fra 1880’erne sørge for, at der bliver høstet med le og selvbinder, og kornet køres i lade ved det populære arrangement, som er åbent for publikum fra klokken 10.

Men der bliver også tærsket med tærskeværk og høstet med eksemplarer af de første mejetærskermodeller samt presset halm. Det står medlemmer af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for – iført arbejdstøj fra 1950’erne.

Læs mere om arrangementet på Den Fynske Landsbys hjemmeside.

eh

0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next