bannerPos

Hobro Dyrskue er aflyst i år og flytter weekend fra 2020

Hobro Dyrskue er i år aflyst, men vender tilbage næste år på fornyet styrke inden sommerferien. Arkivfoto

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
30-04-2019 16:40
Nu er det sikkert og vist. Hobro Dyrskue, som altid har ligget sidst i juli, flytter dato fra næste år. Det betyder, at skuet i år er aflyst, men at man allerede nu kan glæde sig til 2020, hvor skuet vil løbe af stablen inden sommerferien.

Der var gået sommerferie i Hobro Dyrskue, sådan lyder begrundelsen fra formand Jacob Bjerrum for, hvorfor man fra 2020 har valgt, at Hobro Dyrskue skal flyttes til en anden weekend.

Det hyggelige skue har altid ligget sidst i juli, men efter at folkeskolernes sommerferie for år tilbage blev rykket, har det givet ferieudfordringer for skuet.

Rent praktisk har det betydet, at det har været svært at finde personale til dagen, mange har gerne villet hjælpe, men været ferieramte. Det samme gælder udstillere, både dyre-, maskin- og produktudstillere, som efterfølgende har givet deres manglende deltagelse den grund, at enten de selv eller deres medarbejdere har været på ferie.

- Og når tilskuerne så også er på ferie, giver det jo sig selv, siger Jacob Bjerrum, som heller ikke lægger skjul på, at det også har været et krav fra enkelte maskinudstillere, at der fremover skal komme flere besøgende til Hobro Dyrskue. 

Derfor har folkene bag skuet valgt at sætte alle kræfter ind på arrangementet i 2020.

- Vi har ikke fastsat en endelig dato, men det bliver mellem 1. maj og 1. juli, siger Jacob Bjerrum.

Agri Nord og nf plus, som står bag skuet, har givet fuld opbakning til, at skuet flytter weekend.

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next