bannerPos

LandboNords generalforsamling blev også digital

- Siden foråret har vi regelmæssigt mødtes online, så ideen om at afholde generalforsamlingen på denne måde, er et godt alternativ når myndighederne sætter restriktioner for, hvor mange vi fysisk må samles, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, der ses yderst til højre.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
03-07-2020 12:45
Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Rammerne for årets generalforsamling var noget anderledes, da LandboNord kunne byde velkommen til online generalforsamling. Den oprindeligt planlagte generalforsamling i marts blev udskudt på grund af COVID-19, og det gav anledning til at tænke alternativt, da en ny dato skulle fastsættes.

- Siden foråret har vi regelmæssigt mødtes online, så ideen om at afholde generalforsamlingen på denne måde, er et godt alternativ når myndighederne sætter restriktioner for, hvor mange vi fysisk må samles, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

LandboNord er med på mange fronter
På grund af den ufrivillige udsættelse gjorde Niels Vestergaard Salling i sin beretning status på det forgangne knap halvandet år. Her var emnerne blandt andet klima, bæredygtighed og imagepleje.

- På mange fronter går det stærkt i øjeblikket, og der er mange dagsordner, vi skal være med til at sætte. Her i LandboNord fortsætter vi med at finde fælles løsninger med resten af samfundet på vigtige spørgsmål som: miljø, klima og bæredygtighed, men samtidig skal vi ikke finde os i, når lovgivning bliver baseret på fejl og fejlagtige beregninger. Derfor er jeg glad for, at vi i LandboNord bakker op om Landbrug & Fødevarers initiativ om fælles retssag mod krav om efterafgrøder og §3 arealer – temaer som vi har været særdeles aktive på hen over året - på trods af COVID-19 nedlukningen af landet, siger Niels Vestergaard Salling.

Det kunne gæsterne til årets Naturmøde i Hirtshals blandt andet opleve, da mødet blev omdannet til et online møde i stedet. Her havde LandboNord inviteret to folketingspolitikere til debat om §3-arealer ude på næstformand Torben Farums eng i Syvsten uden publikum fysisk til stede. De fulgte i stedet debatten online.

Stærkt overskud i LandboNord

Rådgivningsvirksomheden LandboNords nøgletal blev også gennemgået. Bundlinjen viser et overskud på 7,1 mio. kr før skat mod et overskud på 6,2 mio. kr i 2018. Det betyder, at der igen i år blev udloddet penge, 5,5 millioner kroner, direkte udbetalt til medlemmernes bankkonto, som via medlemskabet af foreningen LandboNord også ejer virksomheden. Over en årrække har LandboNord nu udloddet knap 40 mio. kr direkte til medlemmerne.

- Det bør altid være en fordel at vælge LandboNord. Vi investerer i og udvikler løbende vores full-line serviceprodukter, så de svarer til de krav, som stilles af den moderne virksomhedsleder. Både den faglige detalje i produktionen, den økonomiske indsigt i regnskabet, og når der skal tages strategiske beslutninger for virksomheden, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

I år valgte bestyrelsen at donere 100.000 kr til Danske Vandløb, som gør en stor fælles indsats mod ødelæggende oversvømmelser af by- og landbrugsområder.

LandboNords initiativpris på kr. 10.000,- gik til Jens Chr. Larsen fra Gærum, som gennem længere tid har arbejdet med Grøn Omsorg, hvor man bruger natur og landbrug aktivt som terapeutisk, pædagogisk og sundhedsforebyggende værktøj.

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next