bannerPos

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Arkivfoto

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
11-06-2019 07:00
Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Traditionerne holdes i hævd når Løgstør Dyrskue løber af stablen lørdag den 15. juni.

- Det bliver et traditionelt dyrskue, hvor der kommer til at ske lidt af hvert. Vi kommer hinanden ved og får en snak om de gode gamle dage, fortæller skuets formand Bent Højgaard Andersen.

 

Færre dyr end håbet

Desværre er tilmeldingstallene for dyrene lavere end håbet.

- Der er kun tilmeldt fem kødkvæg og det skyldes i høj grad, at vi også kræver blodprøver af kødkvægene. Vi er i et område med salmonella, så derfor vil vi ikke risikere noget. Det har i hvert fald gjort, at to ellers trofaste udstillere har valgt at blive hjemme, fortæller Bent Højgaard Andersen, som trods det, er glad for dem, der kommer.

Om det er frygten for sygdom, som har fået hesteudstillerne til at holde igen med tilmeldingerne vides ikke. I hvert fald er der kun tilmeldt 14 heste mod tidligere 25-30 heste.

- Der er meget snak om hesteherpes og måske det har fået nogen til at blive hjemme, lyder det.

 

Sund og hurtig mad

Nf plus’ Familieudvalg vil på skuet i år sætte fokus på sund og hurtig mad i hverdagen. Her kan du blandt andet høre om hvordan en madplan kan hjælpe dig med overblikket og både spare tid og penge. Du kan få tips, ideer og opskrifter fra Birte Jensen og smage på herlighederne fra nf plus og Thise Mejeri.

Som altid på Løgstør Dyrskue vil der være et hav af kreative stande med alt fra glaskunst ved glasgravør Grethe Stick Husum, Møldrup, som kommer og graverer på glas i alle afskygninger til træarbejde, vævning, kniplinger samt smagsprøver på urtesnapse, hjemmelavede marmelader.

Hjernesagen kommer og fortæller om deres arbejde i Vesthimmerland og tager gerne dit blodtryk. Og Røde Kors butikken fra Løgstør kommer og viser hvad de har i butikken.

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.
Side 1 af 82 (1628 artikler)Prev1234567808182Next