bannerPos

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
11-06-2019 07:00
Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Traditionerne holdes i hævd når Løgstør Dyrskue løber af stablen lørdag den 15. juni.

- Det bliver et traditionelt dyrskue, hvor der kommer til at ske lidt af hvert. Vi kommer hinanden ved og får en snak om de gode gamle dage, fortæller skuets formand Bent Højgaard Andersen.

 

Færre dyr end håbet

Desværre er tilmeldingstallene for dyrene lavere end håbet.

- Der er kun tilmeldt fem kødkvæg og det skyldes i høj grad, at vi også kræver blodprøver af kødkvægene. Vi er i et område med salmonella, så derfor vil vi ikke risikere noget. Det har i hvert fald gjort, at to ellers trofaste udstillere har valgt at blive hjemme, fortæller Bent Højgaard Andersen, som trods det, er glad for dem, der kommer.

Om det er frygten for sygdom, som har fået hesteudstillerne til at holde igen med tilmeldingerne vides ikke. I hvert fald er der kun tilmeldt 14 heste mod tidligere 25-30 heste.

- Der er meget snak om hesteherpes og måske det har fået nogen til at blive hjemme, lyder det.

 

Sund og hurtig mad

Nf plus’ Familieudvalg vil på skuet i år sætte fokus på sund og hurtig mad i hverdagen. Her kan du blandt andet høre om hvordan en madplan kan hjælpe dig med overblikket og både spare tid og penge. Du kan få tips, ideer og opskrifter fra Birte Jensen og smage på herlighederne fra nf plus og Thise Mejeri.

Som altid på Løgstør Dyrskue vil der være et hav af kreative stande med alt fra glaskunst ved glasgravør Grethe Stick Husum, Møldrup, som kommer og graverer på glas i alle afskygninger til træarbejde, vævning, kniplinger samt smagsprøver på urtesnapse, hjemmelavede marmelader.

Hjernesagen kommer og fortæller om deres arbejde i Vesthimmerland og tager gerne dit blodtryk. Og Røde Kors butikken fra Løgstør kommer og viser hvad de har i butikken.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next