bannerPos

Så er der dyrskue i Skive

Lørdag den 15. juni er der MidtWest Farmshow. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
10-06-2019 07:20
Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sommer betyder dyrskue og MidtWest Farmshow er ingen undtagelse.

En begivenhed som samler land og by til dyrskue med en stor erhvervs- og maskinudstilling, hvor både lokale og regionale virksomheder deltager og viser deres produkter frem for publikum. Erhvervsudstillere placeres centralt på pladsen i en stjerneform omkring den fælles hovedring.

Når man har sparket dæk kan man gå på opdagelse blandt 127 malkekvæg, 18 kødkvæg og 45 heste, som præsenteres på flotteste vis i ringen.

 

De kendte kigger forbi

I år kommer tv-værten Lene Beier kommer også til MidtWest Farmshow. Lene Beier er blandt andet kendt fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«, og hun vil dagen igennem deltage i forskellige aktiviteter på farmshow.

Landmand Niels Kjær Sørensen, som har medvirket i samme program, kommer også og vil spille med mere om eftermiddagen.

 

Børnene

Børnene er en stor del af dyrskuet, også i Skive. Om fredagen er der »Børnenes Dag«, hvor skoleklasser, børneinstitutioner og dagplejer kommer og oplever klappedyr, høre om dyrene, deltage i forskellige aktiviteter, høre om og smage på ristede insekter og meget andet.

Bag MidtWest Farmshow står en gruppe, som brænder for arrangementet, mens alle børneaktiviteter er arrangeret af 4H-klubberne i Skive og Viborg.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next