bannerPos

Så er der dyrskue i Skive

Lørdag den 15. juni er der MidtWest Farmshow. Arkivfoto

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
10-06-2019 07:20
Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sommer betyder dyrskue og MidtWest Farmshow er ingen undtagelse.

En begivenhed som samler land og by til dyrskue med en stor erhvervs- og maskinudstilling, hvor både lokale og regionale virksomheder deltager og viser deres produkter frem for publikum. Erhvervsudstillere placeres centralt på pladsen i en stjerneform omkring den fælles hovedring.

Når man har sparket dæk kan man gå på opdagelse blandt 127 malkekvæg, 18 kødkvæg og 45 heste, som præsenteres på flotteste vis i ringen.

 

De kendte kigger forbi

I år kommer tv-værten Lene Beier kommer også til MidtWest Farmshow. Lene Beier er blandt andet kendt fra TV-programmet »Landmand søger kærlighed«, og hun vil dagen igennem deltage i forskellige aktiviteter på farmshow.

Landmand Niels Kjær Sørensen, som har medvirket i samme program, kommer også og vil spille med mere om eftermiddagen.

 

Børnene

Børnene er en stor del af dyrskuet, også i Skive. Om fredagen er der »Børnenes Dag«, hvor skoleklasser, børneinstitutioner og dagplejer kommer og oplever klappedyr, høre om dyrene, deltage i forskellige aktiviteter, høre om og smage på ristede insekter og meget andet.

Bag MidtWest Farmshow står en gruppe, som brænder for arrangementet, mens alle børneaktiviteter er arrangeret af 4H-klubberne i Skive og Viborg.

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.
Side 1 af 82 (1628 artikler)Prev1234567808182Next