bannerPos

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Rekordmange dyr vil i år gå i ringen på Kimbrerskuet i Messecenter Vesthimmerland først i oktober.

Redaktionen

12-09-2019 09:45
Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

Aldrig har så mange dyr været tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af nf plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland.

Den 4. og 5. oktober åbnes dørene til dette års Kimbrerskue og arrangørerne har netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet – og formand Hans Ulrik Lund kan sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange forskellige dyr som i år – hele 677 forskellige dyr besøger Kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste for at finde plads til alle.

- I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

 

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue.

- På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet udvælges, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland, som håber med disse indslag at kunne skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

 

Høstfest

Fredag aften holdes den traditionelle Høstfest, hvor der plejer at samles 800-900 gæster til et par hyggelige timer.

- Også her gearer vi op på underholdningen. Vi får besøg af Morten Nielsen fra Skivum, der var med i »Landmand søger Kærlighed« for et par år siden. Morten kommer og fortæller om sine oplevelser med gå fra at være helt ukendt til pludselig at blive genkendt på gader og stræder. Vi skal selvfølgelig også høre lidt om, hvordan det er gået med kærligheden efterfølgende, fortæller Brian Otte.

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next