bannerPos

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Rekordmange dyr vil i år gå i ringen på Kimbrerskuet i Messecenter Vesthimmerland først i oktober.
12-09-2019 09:45
Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

Aldrig har så mange dyr været tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af nf plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland.

Den 4. og 5. oktober åbnes dørene til dette års Kimbrerskue og arrangørerne har netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet – og formand Hans Ulrik Lund kan sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange forskellige dyr som i år – hele 677 forskellige dyr besøger Kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste for at finde plads til alle.

- I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

 

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue.

- På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet udvælges, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland, som håber med disse indslag at kunne skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

 

Høstfest

Fredag aften holdes den traditionelle Høstfest, hvor der plejer at samles 800-900 gæster til et par hyggelige timer.

- Også her gearer vi op på underholdningen. Vi får besøg af Morten Nielsen fra Skivum, der var med i »Landmand søger Kærlighed« for et par år siden. Morten kommer og fortæller om sine oplevelser med gå fra at være helt ukendt til pludselig at blive genkendt på gader og stræder. Vi skal selvfølgelig også høre lidt om, hvordan det er gået med kærligheden efterfølgende, fortæller Brian Otte.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next