bannerPos

Stor opbakning til Landbrugsmessen Gl. Estrup

Redaktionen

09-03-2019 08:34
Landbrugsmessen Gl. Estrup finder sted lørdag den 25. og søndag den 26. maj, og allerede nu er over 75 procent af standene fyldte.

I skønne omgivelser, lige uden for Det Grønne Museum og Herregårdsmuseet Gl. Estrup ved Auning på Djursland, vil man den 25. og 26. maj kunne opleve Landbrugsmessen Gl. Estrup. En messe, som allerede nu har stor opbakning.

- Vi får daglig henvendelser fra interesserede udstillere og kan se, at rigtig mange af udstillere gerne vil være med igen. Over 75 procent af standene er allerede optaget, men der er stadig mulighed for nye udstillere for at få en god placering, udtaler Silke Lorenzen, sekretær for Landbrugsmessen. 

Maskinudstillere

Endnu en gang kan messen præsentere en spændende maskinudstilling. Sekretariatet fortæller, at mange af de store maskinforretninger allerede har meldt deres ankomst.

- Traditionen med at bakke op om messen er stor, og desuden kommer der hvert år nye udstillere til, hvilket er meget positivt. 

I år forventes der endnu større aktivitet i maskinområdet, da Det Grønne Museum planlægger at samle alle deres aktiviteter tæt på maskinudstillerne, og havetraktortrækket afholdes i nærheden om søndagen, så hvis man er interesseret i at udstille, anbefales det at tage kontakt til sekretariatet snarest. 

Messetorvet – nyt center for aktiviteter

Som noget nyt er der i år foruden den store ring indrettet et messetorv, hvor mindre erhvervsdrivende, gårdbutikker, kunsthåndværkere, husflidsfolk med videre kan leje en stand og præsentere deres varer for publikum. Det er også her, blandt andet Albert Dyrlund og Habengoods optræder på scenen, så messetorvet bliver et levende center for aktiviteter og handel på pladsen.

Nyt hesteområde

Landbrugsmessen har indgået et samarbejde med DHE - Det Hele Ekvipage, der lægger op til mange forskellige hesteaktiviteter på pladsen. DHE afholder deres ministævne og udover mange opvisninger og konkurrencer bliver der indrettet et markedsområde for alle hesteinteresserede. Også her er der stadig mulighed for at bestille en standplads. 

Landbrugsmessen Gl. Estrup

I år vil der blandt andet være følgende aktiviteter på pladsen:

-                Stort kræmmermarked

-                Timbersport show – opvisning med tunede motorsave, øksekast med videre

-                Rovfugleshow med høg, falk og ugler

-                Forskellige hesteshows (riddderturnering, kørekvadrille med mere)

-                Børnedyrskue for de yngste

-                YouTuber’en Albert Dyrlund

-                Havetraktortræk

-                Præsentation af de gamle håndværk v/ Det Grønne Museums forskellige laug

-                Habengoods - kendt fra »Danmark har Talent« Live Show 2018

-                StreetX – workshop og underholdning for alle aldre inden for parkour

Landbrugsmessen Gl. Estrup er en blanding af et traditionelt dyrskue med udstilling af malkekvæg, kødkvæg, heste, får, høns og kaniner, maskinudstilling og forbrugermesse. Her er noget for alle aldre og interesser. Messen besøges hvert år af ca. 20.000 gæster, der kommer for at opleve stemningen, se dyr og maskiner og de mange underholdningsindslag, som messen også byder på.

 

 

Vandsenge øger mælkeproduktionen

Sagro var med, da Jørgen Pedersens stalde med vandsenge blev vist frem.

Efterafgrøder bør altid nedvisnes med glyphosat før pløjefri såning

- Mange har fået en grim overraskelse af især meget enårig rapgræs, hvor sprøjtning med glyphosat er undladt. Mit råd er derfor at nedvisne efterafgrøder snarest, lyder det fra Erik Sandal, LMO.

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Miss Agro Nord 2019

Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Øko-græsmarkerne skal vurderes

Tørken i 2018 har sat sine spor på græsmarkerne, og det er derfor nødvendigt at tage en nøje vurdering af, om markerne skal lægges om eller have lov at blive liggende.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Tilfredshed i Thy

Trods de skygger, tørken har trukket, er det en tilfreds LandboThy, som ser tilbage på 2018. Også her fornemmer man lidt mere velvillighed, når snakken falder på bidragssatser, udlån og generationsskifte.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Præcisionsjordbrug er for alle

Præcisionsjordbrug er ikke kun GPS, faste kørespor, vækstregulering og graduering af gødskning og udsæd inden for få kvadratmeter. Der er mange niveauer, og derfor er præcision for alle.
Side 1 af 36 (715 artikler)Prev1234567343536Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer