bannerPos

Kom og se, duft og smag i Madbazaren

Omkring 40 fødevarerproducenter vil få tænderne til at løbe i vand i Madbazaren. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
16-06-2019 07:22
Omdrejningspunktet i årets Madbazar, hvor 40 producenter præsenterer deres fødevarer, bliver kartoflen.

Igen i år bryder Madbazaren rammerne, når hele 40 producenter kommer og fremviser deres produkter. Det har krævet en udvidelse, så det populære fødevarerområde i år fylder hele 1.600 kvadratmeter.

I år har Madbazaren kartoffel-tema og man vil kunne smage både vildmosekartofler fra Stormgaard Vildmosekartofler og kartofler fra Jens Christensen, som er kartoffelavler i Tårs. Der er smagsprøver af kartoffelsuppe og kartoffelsnacks og man kan få indblik i hvilke sorter, der egner sig bedst til forskellige retter.

Man kan også møde kartoffelmelsfabrikken AKV Langholt, som kommer og fortæller om deres stivelsesprogram samt virksomhedens arbejde og det nyeste indenfor kartoffelavl.

 

Kartoflens historie

Kartoffelnørd og kok Søren Olsen, som vandt guld ved VM i Luxemburg med Cateringslandsholdet i 2018, kommer lørdag middag og tryller spændende smagsprøver frem. Han bor i Nordjylland og har startet nyt firma »NorSoe Food - smag, passion og nærhed«, hvor han arbejder med madudvikling og nytænker og udforsker gastronomien, hvad enten det er på smag eller måden at sælge det på.

Poulstrup Friskoles 7. klasse kommer og deler kartoffelpizza ud. De har deltaget i årets Madkamp konkurrence, også med kartoffeltema, og vil komme og dele ud af deres erfaringer.

Kartoflens historie bliver fortalt af Vendsyssel Historiske Museum, som udstiller en lægger, optager og en rensemaskine, der blev brugt i gamle dage.

Der vil også være en udstilling om alle de køkkenredskaber, der bruges til kartofler og en mindre udstilling af to gamle kartoffelsorter.

 

Meget an

En af de nye udstillere, som i år gæster Madbazaren for første gang, er Bøgelund Gårdbutik fra Sæby, som kommer og fortæller om deres lammekød.

Herudover vil der være et væld af andre oplevelser så alle sanser bliver vakt.

Der vil være saftevand, mjød, øl, vin og rom samt lokalproduceret kød og røgvarer. Der vil også være frugt, grøntsager og rodfrugter og er man mere i det syndige hjørne, kan man glæde sig over slik og is i lange baner.

Helt som det »plejer« vil man kunne holde sin spisepause i Madbazarens cafe, hvor flere producenter sælger små retter fra deres stande. Der kan selvfølgelig også købes lokale drikkevarer.

 

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Første maskine solgt inden forhandleraftalen var lavet

Papirarbejdet måtte vente da SR Agro & Last i Sindal blev ny Mustang-forhandler. For inden den sidste underskrift var sat på forhandleraftalen, havde den første kunde købt en maskine.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

Økologer kan have fundet effektiv kur mod skræpper

Agri Nords økologiafdeling anbefaler en nyudviklet kur mod skræpper i afgræs-ningsmarker. Som sidegevinst er det også en kur mod kvik.

16-årig nordjysk biavler vinder bronze ved international konkurrence

Den 16-årige biavler Asger Degn fra Nørager i Nordjylland, fik sent lørdag aften hængt en bronzemedalje om halsen, da han opnåede en 3. plads ved International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) i Slovakiet.

Klar til høst

Det er nu de sidste detaljer skal på plads, så man er helt klar til den kommende høst.

Over 500 ønsker mere sikkerhed i landbruget

Flere end 500 skrev under på ønsket om mere sikkerhed i landbruget, på Sagros og Seges' stande på Landsskuet i Herning.

Nature Energy køber biogasanlæg nær Aarhus

Nature Energy har overtaget biogasanlægget Bånlev Biogas, som er placeret i Trige vest for Aarhus. Anlægget er Nature Energys 10. biogasanlæg i drift.

Verdens største mejetærsker med nyt skærebord

Mens der bliver knoklet for at gøre de sidste maskiner klar efter sidste års høstsæson, har Farmas også fået tiden til at gå med at gøre en ny CR10.90 klar til danmarkspremiere på New Hollands fleksible Draper-skærebord.
Side 1 af 49 (977 artikler)Prev1234567474849Next