bannerPos

Miss Vendsyssel 2019

Miss Vendsyssel 2019. En 3-kalvs VR Dalton-datter fra I/S Kokkenborg, Dronninglund

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
27-06-2019 06:58
I år blev på flere måder specielt for familien fra I/S Kokkenborg. Ud over at have været med gennem de 50 år skuet har ligget på sin nuværende placering, gik de hjem med både skuets bedste besætningsgruppe og Miss Vendsyssel.

50 år på Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv blev fejret med maner af familien fra I/S Kokkenborg. De stillede fredag morgen i ringen med det skarpeste hold fra besætningen i Dronninglund, blandt andet sidste års bedste yngre RDM-ko i Hjørring, som kort tid efter blev Champion i Herning - en VR Enigma-datter.

Dommernes opmærksomhed gled dog forbi hende og hun endte som nummer to i holdet, for i samme hold gik der en VR Dalton-datter, som dommernes øjne aldrig slap.

På skuets første dag blev hun bedste ældre RDM-ko og fik dermed en billet til Miss Vendsyssel-konkurrencen dagen efter, hvor hun igen var overlegen.

- Alle køer, er køer som kommer utrolig tæt på racens avlsmål. Og ser man på den røde ko har hun nogle fuldstændig perfekte malkeorganer, sagde dommer Lars Nielsen foran de enkelte racevindere og hædrede VR Dalton-datteren til Miss Vendsyssel 2019

 

Med fra begyndelsen

I/S Kokkenborg drives af Conny og Jens Ejgil Hermansen, deres søn René Hermansen og svigersøn Dennis Nørgaard. De har 250 røde køer i to dybstrøelsesstalde, blandt andet nu Miss Vendsyssel.

- Det havde vi ikke lige regnet med. Det er imponerende en dag hvor hun er tyregal, sagde René Hermansen, med familiens og publikums intense blikke, klapsalver og blitzlys.

Familien har været med på skuet i Hjørring siden det flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden, og det markerede de blandt andet ved at have den flotteste ko af dem alle.

 

Bedste interbreed besætningsgruppe

Ikke nok med det havde familien også de flotteste køer af dem alle. Det beviste de ved fredag at vinde titlen »Bedste RDM besætningsgruppe« og lørdag bedste interbreed besætningsgruppe.

Og oveni vandt familien også RDM Superko med en VR Corona-datter.

Både familien og de titel-slugende køer er nu fuldstændig klar til Landsskuet inden længe.

 

26.000 besøgende

Mens familien fra I/S Kokkenborg stadig ikke kan få armene ned, er armene ved LandboNord anderledes trætte efter to hektiske dage.

- Det har igen i år været et par hektiske og fornøjelige dage, hvor både folk fra land og by har haft mulighed for at se og bedømme nogle flotte dyr, se muligheder i det nordjyske outdoor-miljø, smage lækre lokalt producerede fødevarer, få en faglig eller politisk snak, lære lidt om historien bag dyrskuet, mens de få øjeblikke senere kunne beundre og sparke dæk på nogle af fremtidens maskiner, siger formand for dyrskuet, Lars Mellemkjær.Hjørring Dyrskue, Fødevarer og Frilandsliv blev besøgt af omkring 26.000 mennesker.

Majsdyrkning på nye flasker

I flere år har vi været vant til at følge de enkelte køers ydelse, både målt i mængde og fedt og protein. I alt for lang tid har ydelseskontrollen i marken haltet bagefter, nu begynder systemerne at fungere og data kommer i en lind strøm, men hvordan bruger vi dem bedst?

Fodermidler fra ASF-ramte områder bør varmebehandles

Fodermidler fra ASF-ramte områder bør varmebehandles

- Sælg jeres ansigt og sjæl

Økologerne kan om nogen sælge drømmen om det gode landmandsliv direkte til forbrugeren, mener L&F Viceformand.

Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger falder

Der sker færre antibiotikauheld i robotbesætninger end tidligere, viser opgørelser fra mejerierne.

Svinedyrlæger udvider teamet

Porcus Svinefagdyrlæger er med nye kompetencer på holdet gået styrket ind i 2020 - med svinedyrlæge Michael Agerley og svinefagdyrlæge Kristian Havn som nye medejere.

Facebook-svin bygger bro mellem land og by

Svineproducent Jens Gudike Fly får primært positive reaktioner, når han lægger videoer fra hverdagen i stalden og på marken ud på sin Facebook-side. Og endnu har ingen kritikere fulgt opfordringen om at komme forbi og se produktionen på nærmeste hold.

Rådgivning i mælkekvalitet er en succes på Lundbjerggaard

For mælkeproducent Jacob Bjerrum, Nordjylland, kan det ses på celletallet, når han har haft besøg af sin kvalitetsrådgiver.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.
Side 1 af 66 (1310 artikler)Prev1234567646566Next