bannerPos

Miss Vendsyssel 2019

Miss Vendsyssel 2019. En 3-kalvs VR Dalton-datter fra I/S Kokkenborg, Dronninglund

Tenna Bang

Journalist (kvægspecialist), LandbrugNord
27-06-2019 06:58
I år blev på flere måder specielt for familien fra I/S Kokkenborg. Ud over at have været med gennem de 50 år skuet har ligget på sin nuværende placering, gik de hjem med både skuets bedste besætningsgruppe og Miss Vendsyssel.

50 år på Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv blev fejret med maner af familien fra I/S Kokkenborg. De stillede fredag morgen i ringen med det skarpeste hold fra besætningen i Dronninglund, blandt andet sidste års bedste yngre RDM-ko i Hjørring, som kort tid efter blev Champion i Herning - en VR Enigma-datter.

Dommernes opmærksomhed gled dog forbi hende og hun endte som nummer to i holdet, for i samme hold gik der en VR Dalton-datter, som dommernes øjne aldrig slap.

På skuets første dag blev hun bedste ældre RDM-ko og fik dermed en billet til Miss Vendsyssel-konkurrencen dagen efter, hvor hun igen var overlegen.

- Alle køer, er køer som kommer utrolig tæt på racens avlsmål. Og ser man på den røde ko har hun nogle fuldstændig perfekte malkeorganer, sagde dommer Lars Nielsen foran de enkelte racevindere og hædrede VR Dalton-datteren til Miss Vendsyssel 2019

 

Med fra begyndelsen

I/S Kokkenborg drives af Conny og Jens Ejgil Hermansen, deres søn René Hermansen og svigersøn Dennis Nørgaard. De har 250 røde køer i to dybstrøelsesstalde, blandt andet nu Miss Vendsyssel.

- Det havde vi ikke lige regnet med. Det er imponerende en dag hvor hun er tyregal, sagde René Hermansen, med familiens og publikums intense blikke, klapsalver og blitzlys.

Familien har været med på skuet i Hjørring siden det flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden, og det markerede de blandt andet ved at have den flotteste ko af dem alle.

 

Bedste interbreed besætningsgruppe

Ikke nok med det havde familien også de flotteste køer af dem alle. Det beviste de ved fredag at vinde titlen »Bedste RDM besætningsgruppe« og lørdag bedste interbreed besætningsgruppe.

Og oveni vandt familien også RDM Superko med en VR Corona-datter.

Både familien og de titel-slugende køer er nu fuldstændig klar til Landsskuet inden længe.

 

26.000 besøgende

Mens familien fra I/S Kokkenborg stadig ikke kan få armene ned, er armene ved LandboNord anderledes trætte efter to hektiske dage.

- Det har igen i år været et par hektiske og fornøjelige dage, hvor både folk fra land og by har haft mulighed for at se og bedømme nogle flotte dyr, se muligheder i det nordjyske outdoor-miljø, smage lækre lokalt producerede fødevarer, få en faglig eller politisk snak, lære lidt om historien bag dyrskuet, mens de få øjeblikke senere kunne beundre og sparke dæk på nogle af fremtidens maskiner, siger formand for dyrskuet, Lars Mellemkjær.Hjørring Dyrskue, Fødevarer og Frilandsliv blev besøgt af omkring 26.000 mennesker.

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next