bannerPos

Forrygende landbrugsmesse

18.650 besøgte Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Tenna Bang

Journalist
07-06-2019 15:10
18.650 besøgende var mere end tilfredsstillende for Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Vejret viste sig fra sin allerbedste dyrskueside, da Landbrugsmessen Gl. Estrup slog dørene op, og folk strømmede ind på pladsen.

Det til trods for et hav af gratisarrangementer i forbindelse med Elro-dagene (fodbold-cup, red.) i området, men Landbrugsmessen havde lagt sig ekstra godt i selen for at tiltrække publikum i år.

Og alle disse tiltag så ud til at virke, da hele 18.650 mennesker gæstede messen, og havde det ikke været for regnvejr søndag morgen, er messen da heller ikke i tvivl om, at de havde nået 20.000 besøgende.

- Det er simpelthen bare gået så godt. Vi er meget, meget tilfredse, fortæller messekoordinator Karen Just, som giver hestene og alle aktiviteterne heromkring en stor del af æren for de mange besøgende.

 

Gl. Estrup-priser

På Maskin- og produktudstillingen blev der traditionen tro uddelt to Gl. Estrup priser.

Bedste maskinstand blev Veggerslev APS, Grenå, ved Mads Bonde Andersen, som blandt andet forhandler Giant, Hardi, Lemken, Lely og Ihimer.

Mens bedste stand blandt specialudstillingerne gik til Det Kreative Liv.

Der blev i år, for første gang nogensinde, afholdt Nordisk Mesterskab i forskellige skovhuggerdiscipliner, til stor glæde for publikum mens messen også gentog havetraktortræk med stor succes.

 

 

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next