bannerPos

Flotte dyr i Fjerritslev

Med 155 udstillede dyr var Fjerritslev Dyrskue det mest velbesøgte på udstillerfronten i 10 år.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
07-06-2019 08:53
Der var glæde over største opbud af dyr i 10 år og samtidig højt niveau på Fjerritslev Dyrskue.

Med det største antal tilmeldte dyr siden 2009, cirka 300 flere betalende gæster end sidste år og i alt omkring 2.000 besøgende, kunne arrangørerne lørdag se tilbage på et velafviklet Fjerritslev Dyrskue.

Mens Solbakken Agro ved Aabybro lod sig hylde med både bedste ældre, yngre og yver blandt holstein-deltagerne, havde Niels Hansen, Brovst, æren af at tage skuets bedste holstein-kvie med hjem, mens John Klit, Fjerritslev blev hædret for bedste besætningsgruppe. Hos Jerseyerne blev det Sjørup Vestergård ved Farsø, der som debutant på skuet fik kåret bedste jersey-ko og besætningsgruppe i skarp konkurrence med familien Bach, der de seneste mange år har været eneste repræsentanter for racen.

Og selvom dyrskuets formand Jonna Bach altså måtte se konkurrenten tage æren, var der masser af smil på læben efter et skue med mere dyrevenligt vejr end sidste år, hvor der var kamp om pladserne i skyggen og ikke al for stor lyst til at vente for længe i ringen.

- Det har været en rigtig god dag. Det er selvfølgelig dejligt at se så mange dyr. Med 155 tilmeldte har det ikke været overgået siden 2009 med 157, og det var det højeste antal, jeg nogensinde har set i de mange år, jeg har været med inde omkring dyrskuet. At vi så også kan stille med en flok dyr, der er så gode, er bare endnu mere glædeligt, for selvom vi er et lille dyrskue, så er niveauet altså rigtig højt over hele linjen, lød det fra Jonna Bach, der blandt andet kunne høre LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling give sin fulde opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

- Noget af det, der gør det skønt at bo herude i landområderne er, at der både er vækst og ikke mindst, at der bliver arrangeret begivenheder som denne. Fjerritslev Dyrskue er rigtig vigtig for lokalområdet, og vi i LandboNord har tænkt os at støtte op omkring det mange år frem endnu, lød det i landbo-formandens dyrskuetale, som var passet ind i et stramt program på Naturmødet i Hirtshals.

0

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1702 artikler)Prev1234567848586Next