bannerPos

Flotte dyr i Fjerritslev

Med 155 udstillede dyr var Fjerritslev Dyrskue det mest velbesøgte på udstillerfronten i 10 år.

Christian Carus

Journalist
07-06-2019 08:53
Der var glæde over største opbud af dyr i 10 år og samtidig højt niveau på Fjerritslev Dyrskue.

Med det største antal tilmeldte dyr siden 2009, cirka 300 flere betalende gæster end sidste år og i alt omkring 2.000 besøgende, kunne arrangørerne lørdag se tilbage på et velafviklet Fjerritslev Dyrskue.

Mens Solbakken Agro ved Aabybro lod sig hylde med både bedste ældre, yngre og yver blandt holstein-deltagerne, havde Niels Hansen, Brovst, æren af at tage skuets bedste holstein-kvie med hjem, mens John Klit, Fjerritslev blev hædret for bedste besætningsgruppe. Hos Jerseyerne blev det Sjørup Vestergård ved Farsø, der som debutant på skuet fik kåret bedste jersey-ko og besætningsgruppe i skarp konkurrence med familien Bach, der de seneste mange år har været eneste repræsentanter for racen.

Og selvom dyrskuets formand Jonna Bach altså måtte se konkurrenten tage æren, var der masser af smil på læben efter et skue med mere dyrevenligt vejr end sidste år, hvor der var kamp om pladserne i skyggen og ikke al for stor lyst til at vente for længe i ringen.

- Det har været en rigtig god dag. Det er selvfølgelig dejligt at se så mange dyr. Med 155 tilmeldte har det ikke været overgået siden 2009 med 157, og det var det højeste antal, jeg nogensinde har set i de mange år, jeg har været med inde omkring dyrskuet. At vi så også kan stille med en flok dyr, der er så gode, er bare endnu mere glædeligt, for selvom vi er et lille dyrskue, så er niveauet altså rigtig højt over hele linjen, lød det fra Jonna Bach, der blandt andet kunne høre LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling give sin fulde opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

- Noget af det, der gør det skønt at bo herude i landområderne er, at der både er vækst og ikke mindst, at der bliver arrangeret begivenheder som denne. Fjerritslev Dyrskue er rigtig vigtig for lokalområdet, og vi i LandboNord har tænkt os at støtte op omkring det mange år frem endnu, lød det i landbo-formandens dyrskuetale, som var passet ind i et stramt program på Naturmødet i Hirtshals.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next