bannerPos

Flotte dyr i Fjerritslev

Med 155 udstillede dyr var Fjerritslev Dyrskue det mest velbesøgte på udstillerfronten i 10 år.

Christian Carus

Journalist
07-06-2019 08:53
Der var glæde over største opbud af dyr i 10 år og samtidig højt niveau på Fjerritslev Dyrskue.

Med det største antal tilmeldte dyr siden 2009, cirka 300 flere betalende gæster end sidste år og i alt omkring 2.000 besøgende, kunne arrangørerne lørdag se tilbage på et velafviklet Fjerritslev Dyrskue.

Mens Solbakken Agro ved Aabybro lod sig hylde med både bedste ældre, yngre og yver blandt holstein-deltagerne, havde Niels Hansen, Brovst, æren af at tage skuets bedste holstein-kvie med hjem, mens John Klit, Fjerritslev blev hædret for bedste besætningsgruppe. Hos Jerseyerne blev det Sjørup Vestergård ved Farsø, der som debutant på skuet fik kåret bedste jersey-ko og besætningsgruppe i skarp konkurrence med familien Bach, der de seneste mange år har været eneste repræsentanter for racen.

Og selvom dyrskuets formand Jonna Bach altså måtte se konkurrenten tage æren, var der masser af smil på læben efter et skue med mere dyrevenligt vejr end sidste år, hvor der var kamp om pladserne i skyggen og ikke al for stor lyst til at vente for længe i ringen.

- Det har været en rigtig god dag. Det er selvfølgelig dejligt at se så mange dyr. Med 155 tilmeldte har det ikke været overgået siden 2009 med 157, og det var det højeste antal, jeg nogensinde har set i de mange år, jeg har været med inde omkring dyrskuet. At vi så også kan stille med en flok dyr, der er så gode, er bare endnu mere glædeligt, for selvom vi er et lille dyrskue, så er niveauet altså rigtig højt over hele linjen, lød det fra Jonna Bach, der blandt andet kunne høre LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling give sin fulde opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

- Noget af det, der gør det skønt at bo herude i landområderne er, at der både er vækst og ikke mindst, at der bliver arrangeret begivenheder som denne. Fjerritslev Dyrskue er rigtig vigtig for lokalområdet, og vi i LandboNord har tænkt os at støtte op omkring det mange år frem endnu, lød det i landbo-formandens dyrskuetale, som var passet ind i et stramt program på Naturmødet i Hirtshals.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next