bannerPos

Dyrskuetid i Lemvig

Lørdag den 1. og søndag den 2. juni er der Lemvig marked og Dyrskue. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
25-05-2019 08:23
Lørdag den 1. og søndag den 2. juni er der Lemvig Marked og Dyrskue.

Dyr, maskiner, faglige udstillinger, arbejdende stande, biludstilling, kræmmermarked, flyvning, foreningsaktiviteter og meget mere kommer til at fylde flyvepladsen, når Lemvigegnens Landboforening og Lemvig Flyveklub arrangerer Lemvig Marked og Dyrskue.

Det sker lørdag og søndag den 1. og 2. juni.

Her vil man på maskin- og erhvervsudstillingen kunne opleve alt fra store landbrugsmaskiner til små have-parkmaskiner, grovvarevirksomheder, dyrlæger, entreprenører, håndværkere, uddannelsesintuitioner og de lokale erhvervsdrivende.

 

Malkekvæg og kødkvæg

I år vil 69 malkekvæg stille til bedømmelse og kæmpe om ærespræmier og modeltitler.

Blandt kødkvæg er der 25 dyr tilmeldt, heriblandt hele 14 dyr af racen Grauvieh. Grauvieh er i dag en to-formåls-race, som oprindeligt stammer fra Østrig. Racen blev set i Danmark for første gang i 1991, og især de seneste år har de været repræsenteret på landets dyrskuer.

Man må desværre se langt efter hestene på pladsen i Lemvig. Udbrud af hesteherpes har nemlig betydet, at arrangørerne har valgt, at hestene i år må blive hjemme.

 

Noget for enhver

Børnedyrskuet er en stor del af Lemvig Marked og Dyrskue, og i år er ingen undtagelse. Og for de yngste er der selvfølgelig også klappegården med mange dyrebørn.

Det bliver også til et gensyn med Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening, DCH Lemvig og Ringkøbing Amts Husflid, folkedans og en stor udstilling af veterantraktorer for bare at nævne nogle af de udstillinger og aktiviteter, som kommer til at fylde pladsen.

Traditionen tro foregår Lemvig Marked og Dyrskue på flyvepladsen i Lemvig. Det betyder også, at der bliver rig mulighed for at se motorfly, motorsvævefly, svævefly, ultralet eller helikoptere både på land og luften når Lemvig Flyveklub afholder Fly-In den 1. og 2. juni. Sidste år blev dette arrangement besøgt af hele 37 fly.

 

 

 

Antal tilmeldte dyr

Lemvig marked og dyrskue 2019

Malkekvæg

Dansk Holstein         69

 

Kødkvæg

Grauvieh                   14

Hereford                    7

Highland cattle          1

Limousine                 3

 

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next