bannerPos

Besøgstal overraskede positivt i Lemvig

40 efterskole-elever dystede mod tre veterantraktorer på Lemvig Marked og Dyrskue.

Christian Carus

Journalist
07-06-2019 11:24
Selvom herpesfrygt spændte ben for hestene ved Lemvig Marked og Dyrskue, lagde 10.000 gæster vejen forbi.

Det var en streg i regningen, at Lemvig Marked og Dyrskue i år blev uden den traditionelle »Hovdag« om søndagen, da frygt for hesteherpes havde fået arrangørerne til at aflyse hesteudstillingen.

Set i det lys var det en positiv overraskelse, at man efter weekenden kunne konstatere, at godt 10.000 gæster havde lagt vejen forbi Lemvig Flyveplads.

- De fleste kommer trods alt for se dyrene, så vi havde frygtet, hvad det ville betyde, at der ikke var heste i år. Alligevel kom der godt 5.000 om søndagen. Det var en positiv overraskelse, fortæller direktør for Lemvigegnens Landboforening, Henrik Damgren.

 

Efterskole mod Ferguson

I stedet for at sende heste i ringen søndag, havde arrangørerne inviteret en flok elever fra Lomborg Efterskole til at dyste mod hestekræfterne i tre gamle Massey Ferguson-traktorer. En 35’er, en 65’er og 185’er.

- Det var et populært tiltag, som fyldte siderne rundt om ringen i flere lag. Og mens tilskuerne var begejstrede, var det også sjovt at se, hvordan drengene fra efterskolen gik op i det, siger Henrik Damgren, der kunne se efterskoleeleverne holde alle tre traktorer på plads.

- Det var først, da den lokale Ferguson-forhandler troppede op med en traktor med 120 heste og firehjulstræk, de måtte overgive sig, fortæller Henrik Damgren.

 

Kvæg og politikere

Lørdagen bød traditionen tro på »Klovdag«, hvor et stærkt felt dystede om ærespræmierne. Kataloget bød på 69 styk malkekvæg og 29 kødkvæg.

- Antallet af køer var helt på niveau med tidligere år, og vi ligger jo i et tæt kvægområde, så niveauet var rigtig højt, fortæller Henrik Damgren, der udover dyrene og nød at se folketingskandidaterne dyste i den sidste weekend inden valget.

- Vi havde en rigtig god debat mellem de otte partier, der var på plads på pladsen. Og det er det vælgermøde, jeg har været til, som har haft størst tilslutning og fanget flest hele vejen igennem, siger han.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next