bannerPos

Besøgstal overraskede positivt i Lemvig

40 efterskole-elever dystede mod tre veterantraktorer på Lemvig Marked og Dyrskue.

Christian Carus

Journalist
07-06-2019 11:24
Selvom herpesfrygt spændte ben for hestene ved Lemvig Marked og Dyrskue, lagde 10.000 gæster vejen forbi.

Det var en streg i regningen, at Lemvig Marked og Dyrskue i år blev uden den traditionelle »Hovdag« om søndagen, da frygt for hesteherpes havde fået arrangørerne til at aflyse hesteudstillingen.

Set i det lys var det en positiv overraskelse, at man efter weekenden kunne konstatere, at godt 10.000 gæster havde lagt vejen forbi Lemvig Flyveplads.

- De fleste kommer trods alt for se dyrene, så vi havde frygtet, hvad det ville betyde, at der ikke var heste i år. Alligevel kom der godt 5.000 om søndagen. Det var en positiv overraskelse, fortæller direktør for Lemvigegnens Landboforening, Henrik Damgren.

 

Efterskole mod Ferguson

I stedet for at sende heste i ringen søndag, havde arrangørerne inviteret en flok elever fra Lomborg Efterskole til at dyste mod hestekræfterne i tre gamle Massey Ferguson-traktorer. En 35’er, en 65’er og 185’er.

- Det var et populært tiltag, som fyldte siderne rundt om ringen i flere lag. Og mens tilskuerne var begejstrede, var det også sjovt at se, hvordan drengene fra efterskolen gik op i det, siger Henrik Damgren, der kunne se efterskoleeleverne holde alle tre traktorer på plads.

- Det var først, da den lokale Ferguson-forhandler troppede op med en traktor med 120 heste og firehjulstræk, de måtte overgive sig, fortæller Henrik Damgren.

 

Kvæg og politikere

Lørdagen bød traditionen tro på »Klovdag«, hvor et stærkt felt dystede om ærespræmierne. Kataloget bød på 69 styk malkekvæg og 29 kødkvæg.

- Antallet af køer var helt på niveau med tidligere år, og vi ligger jo i et tæt kvægområde, så niveauet var rigtig højt, fortæller Henrik Damgren, der udover dyrene og nød at se folketingskandidaterne dyste i den sidste weekend inden valget.

- Vi havde en rigtig god debat mellem de otte partier, der var på plads på pladsen. Og det er det vælgermøde, jeg har været til, som har haft størst tilslutning og fanget flest hele vejen igennem, siger han.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next