bannerPos

Besøgstal overraskede positivt i Lemvig

40 efterskole-elever dystede mod tre veterantraktorer på Lemvig Marked og Dyrskue.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
07-06-2019 11:24
Selvom herpesfrygt spændte ben for hestene ved Lemvig Marked og Dyrskue, lagde 10.000 gæster vejen forbi.

Det var en streg i regningen, at Lemvig Marked og Dyrskue i år blev uden den traditionelle »Hovdag« om søndagen, da frygt for hesteherpes havde fået arrangørerne til at aflyse hesteudstillingen.

Set i det lys var det en positiv overraskelse, at man efter weekenden kunne konstatere, at godt 10.000 gæster havde lagt vejen forbi Lemvig Flyveplads.

- De fleste kommer trods alt for se dyrene, så vi havde frygtet, hvad det ville betyde, at der ikke var heste i år. Alligevel kom der godt 5.000 om søndagen. Det var en positiv overraskelse, fortæller direktør for Lemvigegnens Landboforening, Henrik Damgren.

 

Efterskole mod Ferguson

I stedet for at sende heste i ringen søndag, havde arrangørerne inviteret en flok elever fra Lomborg Efterskole til at dyste mod hestekræfterne i tre gamle Massey Ferguson-traktorer. En 35’er, en 65’er og 185’er.

- Det var et populært tiltag, som fyldte siderne rundt om ringen i flere lag. Og mens tilskuerne var begejstrede, var det også sjovt at se, hvordan drengene fra efterskolen gik op i det, siger Henrik Damgren, der kunne se efterskoleeleverne holde alle tre traktorer på plads.

- Det var først, da den lokale Ferguson-forhandler troppede op med en traktor med 120 heste og firehjulstræk, de måtte overgive sig, fortæller Henrik Damgren.

 

Kvæg og politikere

Lørdagen bød traditionen tro på »Klovdag«, hvor et stærkt felt dystede om ærespræmierne. Kataloget bød på 69 styk malkekvæg og 29 kødkvæg.

- Antallet af køer var helt på niveau med tidligere år, og vi ligger jo i et tæt kvægområde, så niveauet var rigtig højt, fortæller Henrik Damgren, der udover dyrene og nød at se folketingskandidaterne dyste i den sidste weekend inden valget.

- Vi havde en rigtig god debat mellem de otte partier, der var på plads på pladsen. Og det er det vælgermøde, jeg har været til, som har haft størst tilslutning og fanget flest hele vejen igennem, siger han.

0

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1702 artikler)Prev1234567848586Next