bannerPos

Klap en ko i Bredebro

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
12-09-2019 11:31
På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro


Solbakken i Bredebro inviterer alle indenfor i staldene til Åbent Landbrug, søndag 15. september.
Her kan du se familiens 175 malkekøer, der hver eneste dag giver 5.300 liter mælk. Køerne lever af græs, majs og korn, som vokser på markerne lige ved siden af gården. Der er mange marker og de er kæmpestore: På størrelse med 440 fodboldbaner ialt!
Der er flere organisationer, som støtter op om Åbent Landbrug, bl.a. Sønderjysk Familielandbrug:

- Vi glæder os til at vise, hvordan tingene i virkeligheden foregår på et moderne landbrug, siger Antoni Stenger, formand i Sønderjysk Familielandbrug. - Det er rigtige mennesker, der passer godt på sine dyr og har en stor passion for det, de laver. Alle er meget velkomne og der er noget for hele familien.


Få en tur med traktoren
På Solbakken er der aktiviteter for både vokse, store og små børn. Få en tur med traktor og vogn til udsigtstårnet, eller tramp selv i pedalerne på pedaltraktorerne. Se køerne og kalvene, klap de bløde lam og prøv en hoppeko. Familien på Solbakken har selv fem børn. De ved, hvad børn synes er sjovt: Derfor har de lavet en halmlegeplads og fyldt en container med korn, som børnene kan lege i. Du kan også se de store traktorer og de mange spændende landbrugsmaskiner.


Snobrød og smagsprøver

De lokale spejdere laver snobrød, Arla inviterer på smagsprøver og du kan også købe mad og drikke.
Åbent Landbrug foregår søndag 15. september kl. 10 - 16 hos Solbakken, Trøjborgvej 18 i Bredebro. Der er fri entre og tilmelding er ikke nødvendigt. Du kan se mere på aabentlandbrug.dk
 

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next