bannerPos

Klap en ko i Bredebro

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
12-09-2019 11:31
På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro


Solbakken i Bredebro inviterer alle indenfor i staldene til Åbent Landbrug, søndag 15. september.
Her kan du se familiens 175 malkekøer, der hver eneste dag giver 5.300 liter mælk. Køerne lever af græs, majs og korn, som vokser på markerne lige ved siden af gården. Der er mange marker og de er kæmpestore: På størrelse med 440 fodboldbaner ialt!
Der er flere organisationer, som støtter op om Åbent Landbrug, bl.a. Sønderjysk Familielandbrug:

- Vi glæder os til at vise, hvordan tingene i virkeligheden foregår på et moderne landbrug, siger Antoni Stenger, formand i Sønderjysk Familielandbrug. - Det er rigtige mennesker, der passer godt på sine dyr og har en stor passion for det, de laver. Alle er meget velkomne og der er noget for hele familien.


Få en tur med traktoren
På Solbakken er der aktiviteter for både vokse, store og små børn. Få en tur med traktor og vogn til udsigtstårnet, eller tramp selv i pedalerne på pedaltraktorerne. Se køerne og kalvene, klap de bløde lam og prøv en hoppeko. Familien på Solbakken har selv fem børn. De ved, hvad børn synes er sjovt: Derfor har de lavet en halmlegeplads og fyldt en container med korn, som børnene kan lege i. Du kan også se de store traktorer og de mange spændende landbrugsmaskiner.


Snobrød og smagsprøver

De lokale spejdere laver snobrød, Arla inviterer på smagsprøver og du kan også købe mad og drikke.
Åbent Landbrug foregår søndag 15. september kl. 10 - 16 hos Solbakken, Trøjborgvej 18 i Bredebro. Der er fri entre og tilmelding er ikke nødvendigt. Du kan se mere på aabentlandbrug.dk
 

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next