bannerPos

5.000 på Sofari

I Thy valgte 775 at besøge de økologiske grise til Sofari hos Lasse Korsgaard i Thy. Foto: Henrik Bjerregrav

Redaktionen

27-05-2019 15:41

Glade gæster trodsede søndag valg og det kolde og fugtige vejr for at se økogrise på 11 bedrifter landet over ved årets Sofari, der blev holdt for tiende gang. I alt var der mere end 5.000 besøgende på gårdene, oplyser arrangørerne.

Det var også en tilfreds formand for Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS), økolog Randi Vinfeldt, som selv var på Åmosegård ved Jyderup.

- Det er dejligt, at folk har trodset valg og vejr og er kommet ud og se det fantastiske liv, grisene har på marken. Det er faktisk kun 4 procent af alt solgt grisekød i Danmark, der kommer fra økologiske bedrifter, og det kommer ofte bag på folk, siger Randi Vinfeldt. Hun mener, at de besøgende kan blive gode ambassadører for økologisk grisekød.

Der var rundvisninger og forklaringer om økologisk griseliv, dialog mellem landmænd og gæster og forskellige aktiviteter for børn og voksne, nogle steder også smagsprøver.

Alene hos gårdejer Anders Couppé på Åmosegård ved Jyderup havde mere end 500 gæster indfundet sig. Heri i blandt en busfuld københavnere, som blev samlet op på Halmtorvet i København, og her gik det over al forventning ifølge gårdejeren.

Sofari arrangeres af FØKS i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S og Tican. FØKS er en forening af økologiske griseproducenter, som brænder for deres arbejde med øko-grise.

Drivvåde dyrskue-smil i Thisted

En ordentlig byge midt på dagen tog ikke humøret fra gæster eller -udstillere på Dyrskuet Thy-Mors.

175 gæster oplevede fremtidens topsorter på Mors

Fremtidens sorter var på programmet da Vestjyllands Andel holdt markvandring på Peterslund på Mors.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Succesfuldt åbent hus

Almas måtte forleden ud og købe flere grillpølser og drikkevare da flere end ventet kom til åbent hus i Hvam.

Velbesøgt Agri Farm Day

600-700 nordjyder lagde vejen forbi Agri Farm Day ved Aalborg.

Faste kameraer optimerer i stalden

Selvom det er mere end et år siden, han første gang fik lavet en videoanalyse fra stalden, finder Christian Mark stadig stof til eftertanke, når han kigger på billeder fra sine faste kamerainstallationer.

Traditioner i Løgstør

Lørdag den 15. juni er der dyrskue i Løgstør. Et skue med landbrugsdyr og et særligt fokus på sund og hurtig mad.

Så er der dyrskue i Skive

Den 15. juni er det 14. gang MidtWest Farmshow løber af stablen.

Sojaen skippet til fordel for hestebønner

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Arealet med faunastriber er blevet fordoblet i år

Landmænd i rådgivningsvirksomheden Sagros område har i år sået faunastriber, der vil kunne dække en to meter bred blomsterstribe fra Skagen til grænsen
Side 1 af 46 (901 artikler)Prev1234567444546Next