Blomster til gavn for både byens folk og naturen

Christian Carus 12-05-2018 07:00:12
De seneste år er der kommet fokus på såning af blomsterstriber, der både gavner miljøet og pynter på markerne. Carlo Bach Greve fra Aalestrup er klar til tredje år med blomsterstriber.

I de seneste år er der kommet mere fokus på såning af blomsterstriber, som kan være til gavn for både dyreliv og miljø samtidig med, at de mange blomster er en fryd for øjet. Carlo Bach Greve, Aalestrup, har de seneste to år haft blomster til at stå på marken, og gentager succesen igen i år.
- Jeg synes, at det har været rigtig godt, og det pynter også, når man kører forbi. Det har helt sikkert levet op til mine forventninger, fordi de står jo længe. Der er blomster i ca. 3 måneder, og de kommer ligesom i etaper, så der kommer hele tiden nogle nye, som man kan gå ud og plukke af, fortæller Carlo Bach Greve.
 

Vigtigt for naturen

For Carlo Bach Greve er der flere grunde til, at han har valgt at få sået blomster, men en af grundene er, at han gerne vil tilgodese naturen:
- Jeg er selv både landmand og jæger og jeg får meget ud af naturen, og så vil man jo også gerne give lidt den anden vej. Og jeg kan se, at bare sådan en lille stribe blomster, det gør sindssygt meget for sommerfugle og bier, pointerer han.
Og netop bierne er vigtige for landmandens marker og Carlo Bach Greve synes, det er vigtigt at skabe noget liv:
- Bierne er vores prognoser hele tiden. Hvis ikke vi har bierne, så har vi heller ikke raps, fordi det skal jo kunne bestøves. Vi skal tænke på biodiversiteten, så vi skal have gang i det hele, så der er noget liv, og det er blomsterne med til at give. Hvis man tager derud en dag, hvor solen skinner, så er der både bier og sommerfugle der flyver rundt derude – det er helt levende, påpeger han.
 

Blomster til glæde

Det er ikke kun på grund af, at det er godt for naturen, at Carlo Bach Greve har prioriteret at få sået blomster, det er også for at give noget tilbage til byens folk:
- Jeg sår altid blomsterne tæt på byen, så folk kan gå ud og plukke en buket blomster og tænke på, at landmanden faktisk ikke er så dum endda. En landmand tænker på naturen, men jeg tænker også meget på byens folk, fordi jeg larmer lidt, kører gylle ud og lugter lidt, og så skal de også have lidt den anden vej, siger han.
Carlo Bach Greve oplever også, at byens folk har taget godt imod blomsterne.
- Folk er simpelthen så glade for blomsterne. De plukker både til byfester, til kirken og til høstgudstjenester, og folk har virkelig taget det til sig. De har været ude at plukke mange blomster, og det synes jeg er positivt – og det giver også god omtale, fortæller landmanden.

Goodwill

At tage ud til landmænd som Carlo Bach Greve og så blomster, er også noget rådgivningsvirksomheden LMO prioriterer i håbet om, at det kan bidrage til mere end ét formål:
- Vi tror på, at det giver noget goodwill i samfundet og kan være med til at give landmanden et andet ry end at være ham den trælse, der sviner og kører gylle, men vise at han også kan gøre andre glade ved at så blomster. Samtidig er det også godt for dyrelivet og er med til at skabe biodiversitet, som kan være til stor gavn for miljøet. Så blomsterne er gode for naturen, men de er også en fryd for øjet, fordi de pga. deres sammensætning blomstrer i lang tid og ændrer farve, fortæller Lars-Ejler Hansen, der er afdelingschef i LMO Planteavl.

 

 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer