Nye muligheder i minivådområder

Christian Carus 08-06-2018 10:18:13
Miljø- og oplandskonsulent Rune Hjortbak fra Agri Nord, ser minivådområder med filtermatricer som en af de største nyheder i den nye bekendtgørelse.
Minivådområder kan nu etableres på flere måder, og flere kan etablere dem. Det er blot nogle af nyhederne i en ny bekendtgørelse.

Filtermatricer af pileflis, standardpriser og nye, velegnede områder. Det er nogle af de nye muligheder der er, når det gælder etablering af et minivådområde.
Det viser en ny minivådområdeordning, der netop er sendt i høring. Bekendtgørelse og vejledning er i høring til den 18. juni, og de nye muligheder vil gælde fra 2019.

I med pilen

En af de største nyheder er, at det bliver muligt at søge om tilskud til minivådområder med filtermatricer af pileflis.
- De er mindre og mere effektive end minivådområder med åbent vandspejl, siger miljø- og oplandskonsulent Rune Hjortbak, Agri Nord.
Fra Landbrugsstyrelsen lyder det dog, at man skal være opmærksom på, at der kun er afsat en mindre del af den samlede pulje på 115 millioner kroner til minivådområder med filtermatricer.
- Søger du om tilskud til et minivådområde med filtermatrice, skal du være opmærksom på, at der vil være særlig krav til vedligehold og monitorering, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Standardpriser

Det er også nyt, at der nu er indført standardpriser for de åbne minivådområder.
- Det er en fordel for landmanden, der nu ikke er tvunget til at indhente to tilbud til ansøgningen, siger Rune Hjortbak.

Nye områder i spil

Fra og med næste år bliver det også muligt at få lov til at inddrage oplande til lavbund i ådale efter samråd med kommunen. Det har man ikke kunnet tidligere.
- Det betyder, at flere nu har mulighed for at etablere et minivådområde, siger Rune Hjortbak.
Det reviderede kort til brug for ansøgningen er netop blevet offentliggjort og kan læses på miljoegis.mim.dk.
Desuden vil landmanden til forskel fra tidligere år også kunne få forudbetalt op til 50 procent af omkostningerne til etablering af et vådområde.
 

 • Landbrug & Fødevarer vil have tørkepakke

  Oven på den værste tørke i årtier foreslår Landbrug & Fødevarer nu en række tiltag, der kan afbøde nogle af konsekvenserne for både landbrug og samfund.

 • Landmænd: Vores dræn kan umuligt være årsag til iltsvind i Filsø

  Landmænd fra området omkring den iltsvinds-ramte Filsø i Vestjylland beretter om tørre dræn under markerne. En af dem er LDM-formand Kjartan Poulsen. Han opfordrer til, at en sø, der ligger som en slags »forbassin« til Filsø bliver renset op, da den kan være årsagen til iltsvindet. En oprensning kan være med til at forhindre iltsvind i fremtiden.

 • Optræk til topformation på aktiemarkedet

  Du skal som investor fortsat være forsigtig med handel i aktier. Faren for en større nedtur er langt fra overstået. Med den nedtur, der de seneste tre uger har gjort sig gældende på det europæiske aktiemarked, er der nemlig optræk til storm.

 • Så er det nu

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer