Ny Agco-tærsker blev luftet på Djursland

Christian Carus 09-08-2018 13:13:45
Djursland var første stop på Hjallerup Maskinforretnings demotour med Agcos Ideal-mejetærskere.
Der var stor interesse, da Hjallerup Maskinforretning demonstrerede de nye Agco Ideal-mejetærskere.

Da Hjallerup Maskinforretning i starten af august måned modtog to fabriksnye Ideal-mejetærskere fra Agco, var der en smule stress på for at få gjort maskinerne klar til demonstration i tide til at man stadig kunne finde uhøstede marker i maskinforretningens område i det nord- og østjyske i starten af august måned.

Men de sorte mejetærskere, der har været på charmetur i hele landet, kom ud og blev luftet på en række kornmarker – primært med vårbyg.

- Vi ville gerne have haft muligheden for at kunne demonstrere dem i forskellige typer afgrøder, men der var ingen, der havde forudset, at høste skulle falde så tidligt i år, så det bliver vårbyggen og en enkelt mark med vårhvede, de får lov at køre i, konstaterede Hjallerup

Maskinforretnings salgsansvarlige for Agco-mejetærskerne, Jørgen Nødbak, inden første demonstration, der foregik på Brdr. Thorsens mark ved Nimtofte på Djursland.

Her var udbyttet – som på så mange andre marker i denne sæson – sparsomt, og 40 fods skærebordet tyggede sig let igennem.

- Det er taknemmeligt at køre i en mark som den her, men det kunne også have været sjovt, at få testet mejetærskeren lidt mere. På Fyn og Lolland har de vist, at de kan høste 80-85 tons i timen. Det kan man ikke nå op på her, sagde Jørgen Nødbak.

Stor interesse

Ideal-serien, der kan fås med enten Massey Ferguson- eller Fendt- staffering på siden og bagenden – alt efter smag og behag – havde allerede inden jomfruturen rundt i Danmark trukket masser af opmærksomhed til sig. Blandt andet med et nyudviklet rotorkoncept i det såkaldte Helix-tærskeværk, der skulle reducere energi-forbruget med 50 procent, en maskinopbygning, der ifølge producenten kun kræver 10 minutters daglig vedligeholdelse og ikke mindst markedets største korntank på 17.100 liter, der alligevel kan tømmes på et minut og 34 sekunder.

På marken på Djursland mærkede man også stor interessen for demoturen, og de første nysgerrige var allerede på plads en halv time før den annoncerede start på demonstrationen.

- Umiddelbart er det den værst tænkelige sæson at skulle markedsføre et helt nyt mejetærskerkoncept, men heldigvis har vi mødt stor interesse for dem. Selv fra nogle af de andre nørder, der normalt synes at Class eller New Holland er det bedste i verden. Forhåbentlig slår den interesse også igennem, når der skal anskaffes nye mejetærskere, lød det fra salgsdirektør, Kurt Harbo, Hjallerup Maskinforretning.

- Med Ideal-tærskerne er man startet fra et hvidt stykke papir og har gentænkt hele maskinen i stedet for at bygge videre på tidligere modeller. Det betyder, at man gerne skulle få en mejetærsker med lave driftsomkostninger og en effektivitet, der giver nogle fordele til de danske landmænd, der ikke har 2.000 høsttimer at gøre med på et år, som man ser under varmere himmelstrøg, sagde salgsdirektøren.

Stor kapacitet

På Djursland fulgte markens ejermand også interesseret med. Kristian Thorsen driver sammen med sin bror Jørgen maskinstation med 60 ansatte, mens man selv dyrker 1.200 hektar.

Om der skal en ny sort mejetærsker i maskinparken, der i dag tæller seks mejetærskere – fem Massey Ferguson’er og én New Holland - har Kristian Thorsen dog ikke taget stilling til.

- Jeg kan godt se, at sådan et par stykker af de nye mejetærskere her har kapaciteten til at erstatte tre af dem, vi har, men der er mange ting at tage højde for i sådan et regnestykke. For vi har også mange kunder, der ikke har marker, der er store nok til at man kan få det optimale ud så stor en maskine. Men det er bestemt imponerende, hvad de kan udrette, konstaterede han.

Topmodellerne Ideal 9T, der er blevet vist frem på den danske tur, kommer til at koste i omegnen af fem millioner kroner. Ideal fås også i en 7- og 8-serie.

- Det er altid svært at spå, men jeg tror bestemt også, at 7-serien med én rotor i modsætning til de to, der er på 8 og 9’erne, og et 30 fods skærebord vil være interessant for mange danske landmænd, lød det fra Kurt Harbo, der udover Djursland også kom forbi Støvring, Vrå og Hjørring med Ideal-karavanen, der blev flankeret af en til lejligheden sortmalet Massey Ferguson-traktor.

 

 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer