Når nærhed og maskinservice går hånd i hånd

Christian Carus 14-05-2018 07:00:17
Mens man holder sig til de mindre maskiner i udvalget af nyt materiel, er der ingen øvre grænse for, hvilke entreprenørmaskiner W. J. Maskinservice kan reparere og servicere.
Selvom der er opgaver til mere, har W. J. Maskinservice i Nørresundby ikke tænkt sig at blive større end de 12 medarbejdere, der lige nu bemander værksted og servicebiler. Man vil ikke risikere at miste nærheden til kunderne.
Da Walther Juel Jensen i 1996 grundlagde W. J. Maskinservice bestod firmaet af ham selv og en servicevogn, der kørte ud fra hjemmeadressen.
I dag har firmaet i alt 12 medarbejdere, fem servicebiler, en knap 6.000 kvadratmeter stor grund i Nørresundby og et værksted, der kan klare entreprenørmaskiner i stort set alle størrelser. Og mens Walther Juel Jensen har trappet ned til fire ugentlige arbejdsdage, har sønnen Morten Juel Jensen overtaget direktørstolen og størstedelen af firmaet.
Men selvom, der er nok at se til, og telefonen ringer adskillige gange, mens LandbrugNord er på besøg, har Morten Juel Jensen ikke tænkt sig at lade virksomheden gro sig større end den er nu.
- Der er arbejde nok til, at vi sagtens kunne ansætte en eller to mand mere, men hvis vi gør det, bliver der også brug for at ansætte en mellemleder, og så risikerer vi at miste den nærhed, vi lægger stor vægt på. Samtidig har vi også nu en størrelse, hvor vi kan matche de store på mange områder, og umiddelbart ville en udvidelse ikke kunne gøre nogen forskel på bundlinjen, siger direktøren, der betjener enkelte større kunder, men primært mindre entreprenørvirksomheder med 10 ansatte eller mindre.
- Og det handler bestemt heller ikke kun om penge. Det er lige så vigtig at have en virksomhed, hvor alle har det godt. Det tror jeg er lettere at opnå med den størrelse vi har nu, pointerer han.
 

Tæt på kunden

Den korte afstand fra kontoret til værkstedet, og ikke mindst videre ud til kunden, er også en vigtig del af W. J. Maskinservices eksistensgrundlag, mener Morten Juel Jensen.
- Det betyder meget for os at være tæt på kunderne. Det betyder, at beslutningsprocessen her ikke er så lang her, som i en større virksomhed, mens vi også kan give kunden en mere personlig betjening. Der skal være tid til en kop kaffe og en røverhistorie, når kunderne kommer forbi. Vi kender hinanden, og her er et ord et ord og en aftale en aftale, så det er ikke altid nødvendigt at hver lille detalje bliver skrevet ned, siger direktøren, der også ser virksomhedens størrelse som en afgørende faktor for, at det kan løbe rundt at tage brugte maskiner ind og klargøre til videresalg ved siden af de nye Giant-minilæssere, Schaeff-maskiner og Ifor Williams entreprenør-trailere.
- Den korte afstand imellem mig og værkstedet betyder, at vi lettere kan koordinere, hvad der skal gøres ved en brugt maskine, inden den er klar til salg. Derfor fungerer det for os, mens større forretninger sjældent satser på både nyt og brugt.
Morten Juel Jensen vurderer, at brugte og nye maskiner hver især fylder halvdelen af forretningen.
 

Hurtig udrykning

Udover maskinsalg er service og reparationer også en vigtig del af menukortet hos W. J. Maskinservice, og med fem servicebiler på matriklen stiler man efter at kunne rykke ud på alle tider af døgnet.
- Vi forsøger altid at have en servicevogn klar til akutte opgaver, og vi gør meget ud af at være hurtigt fremme. Det er en stor udgift for en entreprenør at have en maskine til at stå stille, så derfor bliver der også sat pris på det, når vi hurtigt får lavet de nødvendige reparationer, siger Morten Juel Jensen.
W. J. Maskinservice servicerer primært kunder i Aalborg-området, men kundekartoteket dækker hele det nordlige Jylland fra Randers og op.
 

Pladsmangel

Siden virksomheden flyttede ind på Bøgildsmindevej i 2005 er der blevet bygget til en enkelt gang, så man nu udover det oprindelige værksted nu også har et lokale, der primært bliver brugt til klargøring af maskiner til salg – når service og reparationsopgaverne altså ikke som nu hober sig op og tager sin del af pladsen i klargøringsbygningen.
Mens Morten Juel Jensen hverken har tænkt sig at bygge ud eller ansætte flere folk de kommende år, er der dog et punkt på direktørens ønskeliste, der handler om udvidelse.
- Vi kunne nok godt bruge lidt flere kvadratmeter udenom bygningerne, konstaterer han.
 
»Der er arbejde nok til, at vi sagtens kunne ansætte en eller to mand mere, men hvis vi gør det, bliver der også brug for at ansætte en mellemleder, og så risikerer vi at miste den nærhed, vi lægger stor vægt på.«

Morten Juel Jensen, direktør, W. J. Maskinservice

 

 

 
 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer