Legat til Agrotek-lærling for andet år i træk

Henning K. Andersen 02-03-2018 09:28:25
Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening, Klaus Nissen, legatmodtager Esben Nikolaj Duus Nedergaard og medindehaver hos Agrotek A/S Niels Vestergaard.
For andet år i træk er Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat gået til en lærling fra Agrotek.

Esben Nikolaj Duus Nedergaard fra Agrotek A/S fik forleden tildelt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 5.000 kroner. Det var andet år i træk, at en lærling fra Agrotek modtog legatet. Hos Agrotek er man godt tilfredse med at have hyret den 22-årige legatmodtager, der netop har afsluttet sin uddannelse.

- Da du kom til os Esben, så vi nogle muligheder i dig, som du til fulde har indfriet. Du er fagligt dygtig og meget engageret i dit arbejde. Holdånd og kampgejst er det,der kendetegner dig, og du har altid et smil på læben. Du er også altid klar til at yde en ekstra indsats, også efter fyraften. Derudover er du vellidt blandt kollegaer og ledelse, og vi er utrolig glade for, at du har valgt at fortsætte hos os efter din lærlingetid, sagde medejer af Agrotek, Niels Vestergaard, i forbindelse med overrækkelsen af legatet.

- Det var en nem beslutning at lave en uddannelseskontrakt med Esben, da han havde været her i praktik. Der sidder et godt hoved på ham, og så passer han bare godt ind. Det var vigtigt for os, at han havde kemi med de andre. Vi kan ikke bruge en dygtig mand, som ikke kan indgå i flokken - men det kunne Esben, og så har han også en god rygsæk med hjemmefra, tilføjede medejeren.

Den taknemmelige legatmodtager har netop afsluttet sin uddannelse, men har valgt at blive ved virksomheden, hvor han blandt andet skal være med til at lære kommende elever op på Agrotek.

- Agrotek er en virkelig god læreplads. Som lærling får man lov til at være med til at løse de store komplekse opgaver, hvilket man virkelig lærer noget af. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med en motor eller en transmission, så ved man ligesom, hvad man skal lave. Jeg kan rigtig godt lide at begrave mig i nogle store projekter. Jeg er virkelig glad for, at jeg kunne blive her, efter jeg var udlært, og håber jeg kan blive her i lang tid og dygtiggøre mig yderligere, siger han med et smil.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fem legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får, ud over æren og et diplom, 5.000 kroner skattefrit.

 • Erfaringer skal hjælpe andre

  Seges søger landmænd, der har nyere erfaringer med dræning, i håb om at kunne lave en guide for optimal dræning i hele landet.

 • Lav drændybde giver udbyttetab

  Forsøg viser klar udbytterespons af drændybden ved kvælstoftilførsel efter norm, hvor lav drændybde giver store udbyttetab.

 • Drænledninger på mobilen

  Med Farm Tracking kan dræn, brønde, drænudløb og andre hotspots nemt registreres på bedriftens markkort. Og det kan tilmed gøres, uden man nødvendigvis har abonnement på systemet.

 • 66.000 tons byg til kameler

  I de seneste dage har DLG på Fredericia Havn lastet en stor skibsladning til Saudi-Arabien.

 • Pas på dine penge

  Det er svært at finde argumenter for hvorfor man skal investere i aktier lige nu. I USA sætter de renten op, og Trump er i gang med handelskrig mod resten af verden. Derfor er der en reel risiko for et større fald på aktiemarkedet i 2018, og jeg anbefaler derfor at du passer på med køb i aktier, som situationen er lige nu.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.