Et ko-sundhedskort sikrer gratis dyrlægebehandling

Tenna Bang 12-07-2018 10:16:30
Sådan ser hun ud, den nyudnævnte danmarksmester i mælkrydelse. Hun bor til daglig i bindestalden ved Jens Hansen på Mors og fik på fejringsdagen et gult sundhedskort af sin dyrlæge Thora Bak, så alle fremtidige behandlinger er gratis.
Koen 516 fra Jens Hansen i Thorup på Mors er blevet danmarksmester i mælkeydelse. Det medførte at den lokale dyrlæge i Ø. Jølby gav et sygesikringsbevis, som sikrer gratis behandlinger resten af 516 levetid.

Det er ikke hver dag, at en ko slår danmarksrekorden i mælkeydelse. Ikke desto mindre blev det fornyelig gjort at ko nr. 516. En Var Camaro-datter fra Jens Hansen på Mors.
Koen er 16 og et halvt år gammel. Hun har malket i 14,1 år i bindestalden i Thorup med en gennemsnitsydelse på 13.522 kilo mælk med 4,10 procent fedt og 3,28 procent protein eller i kilo; 554 kilo fedt og 443 kilo protein.
Fornyelig ramte hun 191.754 kilo mælk og blev dermed Danmarksmester. Det blev fejret på græsplænen med landmandskollegaer, brede smil og solskin.

Har fået et gult sundhedskort

516 spadserede rundt i haven på flotteste vis uden at vise tegn på trætte ben. Hun giver stadig 33,2 kilo mælk dagligt.

Koen har kælvet ti gang – har fået et hold tvillinger, to kviekalve og resten tyrekalve. Så det er ikke hendes afkom, der fylder mest blandt de 55 køer i bindestalden.

For at passe på den aldrende dame, har hun nu fået sit eget sengeafsnit, for at minimere risikoen for skader.
Skulle det ske at 516 pådrager sig en lille hudafskrabning eller får en hævet kirtel er hun i gode hænder. Hun modtog nemlig et gult sundhedskort fra sin dyrlæge Thora Bak, Øster Jølby Dyrlægeklinik, som sikrer hende gratis behandling resten af sine dage.

Selvstændig dame

Danmarksmesteren har været på dyrskue fire gange, men ikke alle og enhver har kunnet trække med damen, som betegnes som meget selvstændig.
Beviset på den nye Danmarksrekord blev overrakt af ejeren af den tidligere rekordindehaver Niels Hansen fra Skovsgård ved Brovst.
 

 • IDEAL-tærskere kører demotur

  Under navnet ”IDEAL MasterClass” er over 60 IDEAL mejetærskere nu ved at blive demonstreret for interesserede kunder over det meste af Europa. I første omgang kommer der i alt 6 maskiner til Danmark – og de første er allerede ankommet - fuldt udstyret og med henholdsvis hjul eller bælter.

 • Genopbygning med stil

 • Ewers udvider mod vest med ny lagerhal

  Korn- og foderstofvirksomheden Brødr. Ewers bygger lagerhal med plads til 6.000 ton korn på afdelingen i Ølgod – et skarpt signal om stor aktivitet i Vestjylland.

 • Rapsprisen kommer stærkt tilbage

  Som en trold op af en æske tog den europæiske rapspris et stort ryk op i grafen onsdag aften. Den kraftige optur kommer i en tid, hvor vi normalt vil se et begyndende høstpres på rapsprisen, og det indikerer, at rapsprisen nok har set bunden for denne gang.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer