Agri Nord hædrer kyllingefarm

Per Jørgensen 12-03-2018 12:03:38
Parret Mark Rokkedahl og Susanne Kristensen har i år modtaget Agri Nord Bygningsharmoni-pris for deres kyllingefarm med blandt andet øko-besøgsstald og eget slagteri.
Kyllingeproducenten Rokkedahl har modtaget Agri Nords Bygningsharmonipris.

Panelet bag Agri Nords Bygningsharmonipris var i år enige om at tildele prisen til Rokkedahl Landbrug ved Nibe, der drives af parret Susanne Kristensen og Mark Rokkedahl.

- Vi er noget overraskede, men vi er meget taknemmelige for, at det blev os, siger Mark Rok-kedahl.
Rokkedahl Landbrug producerer årligt 8 millioner slagtekyllinger, hvoraf de 2 millioner enten er økologiske eller fritgående. Produktionen er fordelt på otte lokationer i Himmerland. De driver 1.300 hektar, og 1.000 hektar er omlagt til økologi.

Målet er, at hele kyllingeproduktionen skal være økologisk eller fritgående. Der hører eget slagteri til gården, og der er beskæftiget i alt 65 mand i hele koncernen.

Harmoni i byggeriet

Mark Rokkedahl er 3. generation i familien, der producerer kyllinger. Hans onkel overtog føde-hjemmet, og hans far startede egen bedrift op. Først inde i den lille by Kølby ved Nibe, og i 1992 blev den første stald bygget på bar mark lidt udenfor byen på Nymøllevej.
Det er her, Mark Rokkedahl har bygget den nuværende produktion op siden 2005, da han overtog 180 hektar og produktion af 1,5 millioner kyllinger årligt.

Der er bygget flere stalde, ligesom der i 2010 blev bygget nyt maskinhus, i 2016 ny øko-stald med stort møde- og besøgslokale, og endelig i 2017 kom det nye slagteri til. I dag er der i alt 90.000 kvadratmeter under tag.

- Vi har fortsat mine forældres byggestil, for vi kan godt lide, at der er harmoni i tingene, siger Mark Rokkedahl.
Det nye slagteri ligner derfor staldbygningerne, og de første tegninger af en industribygning med fladt tag og udvendig rørføring blev derfor forkastet.

Sans for detaljen

Der er styr på de store linjer – bygningerne er i samme stil, der er grus rundt om alle huse uanset lokation, og der er ens, hvide fodersiloer ved alle stalde.

Men der er også tænkt på detaljerne. På Nymøllevej fører en snorlige grussti over til den øko-logiske besøgsstald, og stien er flankeret af elegante lygtepæle.

Derudover er der lavet dekorative beplantninger omkring bygninger og mellem staldbygnin-gerne.

Rydder aldrig op

Udover det harmoniske bygningssæt og de flotte detaljer er det den orden, der hersker over-alt, som ligger til grund for Agri Nords tildeling af prisen.

- Jamen, vi rydder sådan set aldrig op. Der er bare ryddet op, for vi kan ikke rigtig med, at der ikke er orden, siger Mark Rokkedahl med et smil.
Men uden medarbejderne gik det ikke.

- Hvis det ikke var for vores gode medarbejdere, så kunne det ikke lade sig gøre. Det er dem, der fører tingene ud i livet, siger han.
Susanne og Mark Rokkedahl modtog prisen på Agri Nords generalforsamling torsdag den 8. marts.

 • Kvægrådgiver: Råvarerne skal udfordres

  Jens Melgaard, LandboNord, opfordrer landmændene til at tænke i nye muligheder, når foderplanen skal udarbejdes. For eksempel at skifte soja ud med raps.

 • Toastning kan være en unødvendig omkostning

  Nye undersøgelser fra AU Foulum viser, at toastede hestebønner har lavere proteinydelse end ubehandlede – hvilket dog ikke afspejler sig i EKM. Undersøgelserne viser også, at hestebønner matcher både soja og raps i tørstofoptag og EKM-ydelse.

 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer