Ferievært ønsker sig flere kolleger over hele Jylland

Tenna Bang 15-05-2018 07:00:36
Landsforeningen for Landboturismes nye film er optaget på en temadag, hvor ferieværter fik gode tips til at tiltrække tyske turister.
Der er et marked for bondegårdsferie på flere landbrugsbedrifter. Ikke mindst fra Tyskland kan der komme flere turister, som kan give en ekstra indtægt på gården. Det mener Rebekka Vetter, som selv tilbyder bondegårdsferie på Mols.
Der er gode muligheder for at trække flere tyske turister op til bondegårdsferie i Jylland, også til de nordlige og østlige dele af landsdelen. Det mener både Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme, hvor hun er medlem.
Sammen med sin ægtefælle Jacob Vetter driver Rebekka økologisk landbrug på Trangemosegaard.  Udover 45 hektar jord, en Angus-besætning og et antal svin på friland er der på bedriften også en ferielejlighed.
I Landsforeningen for Landboturisme har hun cirka 60 kolleger, der ligeledes tilbyder ferieboliger på landbrug, økologiske såvel som konventionelle. Men Rebekka Vetter vil gerne have flere kolleger.
 - Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markedsføring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet, siger hun.
 

Film om tyske feriegæster

Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme ser blandt andet et potentiale i at få flere tyskere på bondegårdsferie i Danmark. For nylig holdt foreningen en temadag, og den har produceret en film om netop mulighederne for at få flere tyske feriegæster.
I filmen er der gode råd om, hvordan man som ferievært kan markedsføre sine tilbud.
For eksempel fortæller management konsulent Johanne Bugge, at det med positive ord og glade billeder er godt at tale til gæsternes følelser og til deres længsler efter gode og afslappende oplevelser med familien. Det er også en god ide at give gæsterne små positive overraskelser. Som eksempelvis at servere lidt hjemmebagt, når de ankommer.
 

Hjælper gerne nye værter i gang

Med den nye film, med individuel rådgivning og på mange andre måder hjælper Landsforeningen for Landboturisme gerne nye ferieværter i gang.
Flere værter betyder også flere konkurrenter til de nuværende. Men det skræmmer ikke landsforeningens formand Rikke Kjærgaard - tværtimod.
- Når vi bliver flere, der tilbyder bondegårdsferie, får gæsterne mere at vælge imellem, og det større udbud tiltrækker flere gæster. Nogle gårde har mange dyr, andre har ikke så mange, og i det hele taget er vi meget forskellige. Nogle gæster vil have det ene, og andre det andet. Det er kun godt med en bred palet, mener Rikke Kjærgaard.
Medlemmerne af Landsforeningen for Landboturisme får primært gæster gennem foreningens hjemmeside, hvor hver enkelt vært præsenteres på både dansk, tysk og engelsk.
Projektet med temadag og film er støttet af Landdistriktspuljen.
 
»- Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markeds-
føring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet.«

Rebekka Vetter
 
 • De vandt på Fjerritslev Dyrskue

  Lørdag blev dyrskue-sæsonen skudt igang i Fjerritslev. Se vinderdyrene her.

 • 57 millioner kroner ekstra til at ændre vandstand i naturområder

  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen afsætter mere end 57 mio. kroner yderligere til en ordning, hvor landmænd og lodsejere kan få tilskud til at ændre vandstanden i særligt udpegede naturområder.

 • Markvandrere så på spinat på Stevns

  70 fremmødte til Østdansk Landboforenings markvandring på Stevns med planteavlskonsulent Søren Holmgren, der undrer sig over, at spinatfrø til dyrkning af babyleaf ikke må bejdses

 • Kina lover USA en masse og det er godt for landbruget

  Vi står i en hektisk situation på landbrugsmarkederne lige nu. Ud over fokus på vejrsituationen før høst er fokus også rettet mod de politiske spændinger mellem USA og Kina, der nu ser ud til at bløde ud. Både vejr og politik bakker op om den optur, vi ser på markedet for afgrøder såvel som på markedet for svinekød lige nu.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer