Ferievært ønsker sig flere kolleger over hele Jylland

Tenna Bang 15-05-2018 07:00:36
Landsforeningen for Landboturismes nye film er optaget på en temadag, hvor ferieværter fik gode tips til at tiltrække tyske turister.
Der er et marked for bondegårdsferie på flere landbrugsbedrifter. Ikke mindst fra Tyskland kan der komme flere turister, som kan give en ekstra indtægt på gården. Det mener Rebekka Vetter, som selv tilbyder bondegårdsferie på Mols.
Der er gode muligheder for at trække flere tyske turister op til bondegårdsferie i Jylland, også til de nordlige og østlige dele af landsdelen. Det mener både Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme, hvor hun er medlem.
Sammen med sin ægtefælle Jacob Vetter driver Rebekka økologisk landbrug på Trangemosegaard.  Udover 45 hektar jord, en Angus-besætning og et antal svin på friland er der på bedriften også en ferielejlighed.
I Landsforeningen for Landboturisme har hun cirka 60 kolleger, der ligeledes tilbyder ferieboliger på landbrug, økologiske såvel som konventionelle. Men Rebekka Vetter vil gerne have flere kolleger.
 - Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markedsføring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet, siger hun.
 

Film om tyske feriegæster

Rebekka Vetter og Landsforeningen for Landboturisme ser blandt andet et potentiale i at få flere tyskere på bondegårdsferie i Danmark. For nylig holdt foreningen en temadag, og den har produceret en film om netop mulighederne for at få flere tyske feriegæster.
I filmen er der gode råd om, hvordan man som ferievært kan markedsføre sine tilbud.
For eksempel fortæller management konsulent Johanne Bugge, at det med positive ord og glade billeder er godt at tale til gæsternes følelser og til deres længsler efter gode og afslappende oplevelser med familien. Det er også en god ide at give gæsterne små positive overraskelser. Som eksempelvis at servere lidt hjemmebagt, når de ankommer.
 

Hjælper gerne nye værter i gang

Med den nye film, med individuel rådgivning og på mange andre måder hjælper Landsforeningen for Landboturisme gerne nye ferieværter i gang.
Flere værter betyder også flere konkurrenter til de nuværende. Men det skræmmer ikke landsforeningens formand Rikke Kjærgaard - tværtimod.
- Når vi bliver flere, der tilbyder bondegårdsferie, får gæsterne mere at vælge imellem, og det større udbud tiltrækker flere gæster. Nogle gårde har mange dyr, andre har ikke så mange, og i det hele taget er vi meget forskellige. Nogle gæster vil have det ene, og andre det andet. Det er kun godt med en bred palet, mener Rikke Kjærgaard.
Medlemmerne af Landsforeningen for Landboturisme får primært gæster gennem foreningens hjemmeside, hvor hver enkelt vært præsenteres på både dansk, tysk og engelsk.
Projektet med temadag og film er støttet af Landdistriktspuljen.
 
»- Det vil være godt at have flere ferieværter til sparring og til at lave fælles markeds-
føring. I fællesskab kan vi komme langt ud, og vi kan tilbyde turisterne en bredere vifte af muligheder for at holde ferie på landet.«

Rebekka Vetter
 
 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer