Agroskolen og Herningsholm Erhvervsskole fusionerer

Henning K. Andersen 12-06-2018 11:20:23
Der er reception ved Agroskolen den 21. juni i Herning.
Undervisningsministeriet har netop godkendt fusionen mellem Agroskolen i Hammerum og Herningsholm Erhvervsskole med uddannelser i Herning og Ikast-Brande.

Bestyrelserne for Agroskolen og Herningsholm Erhvervsskole godkendte i begyndelsen af april endeligt en fusion mellem de to skoler, og nu har Undervisningsministeriet også godkendt fusionen.

- Vi er rigtigt glade for fusionen, som vi ser som et vigtigt led i at styrke udbuddet af ungdomsuddannelser i Midt- og Vestjylland, siger Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole.

Herning Kommune er den kommune i Danmark som i foråret 2018 havde flest landbrugselever, og derfor er skolerne enige om, at det er vigtigt at bevare og styrke landbrugsuddannelsen lokalt.

Også på Agroskolen glæder de sig over fusionen, hvor forstander Michelle B. Stærk påpeger:

- Fusionen giver os på Agroskolen mulighed for at bruge alle ressourcer på at sikre høj kvalitet på landbrugsuddannelsen, og ikke mindst tid til at opbygge gode relationer med eleverne – og landbruget.

Agroskolen bliver en del af Herningsholm Erhvervsskole, men beholder sit navn, og landbrugsuddannelsen bliver i Hammerum, ligesom Agroskolen fortsat vil have kostafdeling for landbrugseleverne.

- Rent administrativt og udviklingsmæssigt giver det mange fordele for skolerne, at de nu er fusioneret, men det er afgørende, at Agroskolen bevarer sin særlige DNA som landbrugsskole og sin egen identitet. Vi skal forstærke Agroskolens udviklingspotentiale gennem bl.a. et stærkt fokus på at servicere landbrugserhvervet i Midt- og Vestjylland, siger Allan Kortnum.

Fusion kan forstærke landbrugsuddannelserne

I forhold til den daglige ledelse står forstander Michelle Børsting Stærk fortsat i spidsen for Agroskolen, der sammen med et hold af kompetente undervisere vil gøre Agroskolen og landbrugsuddannelserne i Midt- og Vestjylland endnu bedre og stærkere. Og der er allerede nye ting i støbeskeen, der involverer både undervisere fra Agroskolen og fra erhvervsskolen.

Til efteråret udbyder Agroskolen blandt andet uddannelsen Flex Agrar. Det er en fleksibel agrarøkonomuddannelse, man tager ved siden af sit arbejde.

- Flex Agrar’en er et tilbud til de landmænd, som ikke har tid eller lyst til et års fuldtidsstudie på SU – men som bedre kan se sig selv tage kurser online over en toårig periode, fx om aftenen eller i weekenderne. Så kan det gøres på de tidspunkter af året, hvor der er tid samtidig med at det normale arbejde kan passes, siger Michelle B. Stærk om samarbejdet om et nyt uddannelsestilbud.

 • Landbrug & Fødevarer vil have tørkepakke

  Oven på den værste tørke i årtier foreslår Landbrug & Fødevarer nu en række tiltag, der kan afbøde nogle af konsekvenserne for både landbrug og samfund.

 • Landmænd: Vores dræn kan umuligt være årsag til iltsvind i Filsø

  Landmænd fra området omkring den iltsvinds-ramte Filsø i Vestjylland beretter om tørre dræn under markerne. En af dem er LDM-formand Kjartan Poulsen. Han opfordrer til, at en sø, der ligger som en slags »forbassin« til Filsø bliver renset op, da den kan være årsagen til iltsvindet. En oprensning kan være med til at forhindre iltsvind i fremtiden.

 • Optræk til topformation på aktiemarkedet

  Du skal som investor fortsat være forsigtig med handel i aktier. Faren for en større nedtur er langt fra overstået. Med den nedtur, der de seneste tre uger har gjort sig gældende på det europæiske aktiemarked, er der nemlig optræk til storm.

 • Så er det nu

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer