Stor tilslutning og høj kvalitet

Christian Carus 08-03-2018 07:41:16
Oluf Bøgh var stolt af at kunne byde velkommen til både flere produktudstillere og dyr end sædvanligt.
Alle udstillingskvadratmeter var solgt, der var en tredjedel flere køer og kvaliteten var i top, da formand Oluf Bøgh bød velkommen til Agro Nord 2018.

Det var en tilfreds formand for Agro Nord, Oluf Bøgh, der i går havde æren af at byde velkommen til årets kvægfagmesse Messecenter Vesthimmerland i Aars.


- Vi er utroligt stolte af at kunne melde alt udsolgt, selvom udstillingsarealet er blevet en tredjedel større, konstaterede formanden, der også kunne se travlhed i stalden og ringen.


- Der har været stor søgning i år, og vi har omkring en tredjedel flere dyr end vi har været vant til de seneste år, så det er bestemt tilfredsstillende, og vi er stolte af, at vi her i Nordjylland har formået at fastholde og videreudvikle konceptet som Danmarks kvægfagmesse, sagde han, da han havde overladt savsmuldet i ringen til holstein-besætningerne.

Flot kvalitet

I alt var der tilmeldt 158 malkekøer, mens kødkvægene også var repræsenteret.


Og mens antallet var i top, var kvaliteten også, som Oluf Bøgh havde håbet.


- Formiddagen med de unge køer viste, at kvaliteten er høj, og det bliver kun bedre hen ad dagen. Så der er bestemt grund til at være stolt, sagde formanden, der også gav premiere til et nyt lyd- og lyssystem, der skulle gøre oplevelsen omkring ringen endnu mere intens. Det skulle blandt andet give Miss Agro Nord 2018 en entre ud over det sædvanlig med både røg og farvede spotlights.

 • Erfaringer skal hjælpe andre

  Seges søger landmænd, der har nyere erfaringer med dræning, i håb om at kunne lave en guide for optimal dræning i hele landet.

 • Lav drændybde giver udbyttetab

  Forsøg viser klar udbytterespons af drændybden ved kvælstoftilførsel efter norm, hvor lav drændybde giver store udbyttetab.

 • Drænledninger på mobilen

  Med Farm Tracking kan dræn, brønde, drænudløb og andre hotspots nemt registreres på bedriftens markkort. Og det kan tilmed gøres, uden man nødvendigvis har abonnement på systemet.

 • 66.000 tons byg til kameler

  I de seneste dage har DLG på Fredericia Havn lastet en stor skibsladning til Saudi-Arabien.

 • Pas på dine penge

  Det er svært at finde argumenter for hvorfor man skal investere i aktier lige nu. I USA sætter de renten op, og Trump er i gang med handelskrig mod resten af verden. Derfor er der en reel risiko for et større fald på aktiemarkedet i 2018, og jeg anbefaler derfor at du passer på med køb i aktier, som situationen er lige nu.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.