Kampen er i gang ved Ytteborg Cup

Tenna Bang 12-05-2018 14:58:09
Årets Ytteborg Cup består af seks hold, som dyster i dyrkningsstrategi og bundlinje i maltbyg.

Rådgivere og landmænd fra det midt-vestjyske dyster på dyrkningsstrategi og bundlinje i Ytteborg Cup 2018, der i år kører på 6. år. Denne sæson er det maltbyg, som de seks hold dyster i.
Holdene består af landmænd og rådgivere fra Vestjysk, Sagro, Lemvigegnens Landboforening, DLG, Vestjyllands Andel, ligesom forsøgsenheden Ytteborg selv deltager.
Der dystes på bedste bundlinje-resultat efter samme princip som i Oversigten over Landsforsøgene, det vil sige at der kun medregnes varierende udgifter mellem holdene. Så der er ikke tale om en decideret beregning på dækningsbidrag.
Resultaterne giver et overblik over det fulde facit af markforsøg, hvor det er hele dyrkningsstrategiens effekt, der bonner ud og ikke kun enkeltbehandlinger. Prisreguleringen for proteinindhold og sortering følger også principperne fra landsforsøgene.
Markerne er tilsået 13. april med de sorter, de enkelte teams har valgt. Ved det første fælles markbesøg i uge 17 blev de første spirer tilset, og allerede her kunne man vurdere de første forskelle – i blandt andet tæthed og ukrudtsmængde.
Forsøgsleder ved Ytteborg, Henrik Germundsson fortalte på den første fælles dag på forsøgsmarkerne om konkurrencen og markens forhistorie med vårraps og ret højt indhold af kvælstof i jorden ved såning; N-min er i marken målt til 44 kilo N pr. hektar i det tidlige forår. 
Der er en del prestige forbundet med matchen både for rådgiverne fra de forskellige virksomheder og landmændene, der spiller ind med deres viden og praktiske erfaring.

Ytteborg Cup 2018Y
Seks hold dyster i dyrkningsstrategier og bundlinje 
-afgrøden er maltbyg.
 Vestjysk: Leo Baljum og Hans Peter Larsen, begge rådgivere.
 Sagro: Henning Frostholm og landmand Kristian Hyldgaard, der sammen med sin far driver et planteavlsbrug med tilhørende kyllingeproduktion ved Holstebro.
 Lemvigegnens Landboforening: Anders Kjær og landmand Bent Høgedal, der dyrker korn og raps på en ejendom i Vandborg ved Lemvig.
 DLG:  Steen Sudergaard og landmand Niels Chr. Rasmussen, der sammen med sine brødre driver et planteavlsbrug samt Rasmussens Maskinstation ved Troldhede i nærheden af Kibæk.
 Vestjyllands Andel:  Peter Frøjk og Jesper Mikkelsen, der er driftsleder på Voldstrup I/S ved Struer.
 Ytteborg: Karsten Sækkelund og Karsten Strandby.
 • De vandt på Fjerritslev Dyrskue

  Lørdag blev dyrskue-sæsonen skudt igang i Fjerritslev. Se vinderdyrene her.

 • 57 millioner kroner ekstra til at ændre vandstand i naturområder

  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen afsætter mere end 57 mio. kroner yderligere til en ordning, hvor landmænd og lodsejere kan få tilskud til at ændre vandstanden i særligt udpegede naturområder.

 • Markvandrere så på spinat på Stevns

  70 fremmødte til Østdansk Landboforenings markvandring på Stevns med planteavlskonsulent Søren Holmgren, der undrer sig over, at spinatfrø til dyrkning af babyleaf ikke må bejdses

 • Kina lover USA en masse og det er godt for landbruget

  Vi står i en hektisk situation på landbrugsmarkederne lige nu. Ud over fokus på vejrsituationen før høst er fokus også rettet mod de politiske spændinger mellem USA og Kina, der nu ser ud til at bløde ud. Både vejr og politik bakker op om den optur, vi ser på markedet for afgrøder såvel som på markedet for svinekød lige nu.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer