Kampen er i gang ved Ytteborg Cup

Tenna Bang 12-05-2018 14:58:09
Årets Ytteborg Cup består af seks hold, som dyster i dyrkningsstrategi og bundlinje i maltbyg.

Rådgivere og landmænd fra det midt-vestjyske dyster på dyrkningsstrategi og bundlinje i Ytteborg Cup 2018, der i år kører på 6. år. Denne sæson er det maltbyg, som de seks hold dyster i.
Holdene består af landmænd og rådgivere fra Vestjysk, Sagro, Lemvigegnens Landboforening, DLG, Vestjyllands Andel, ligesom forsøgsenheden Ytteborg selv deltager.
Der dystes på bedste bundlinje-resultat efter samme princip som i Oversigten over Landsforsøgene, det vil sige at der kun medregnes varierende udgifter mellem holdene. Så der er ikke tale om en decideret beregning på dækningsbidrag.
Resultaterne giver et overblik over det fulde facit af markforsøg, hvor det er hele dyrkningsstrategiens effekt, der bonner ud og ikke kun enkeltbehandlinger. Prisreguleringen for proteinindhold og sortering følger også principperne fra landsforsøgene.
Markerne er tilsået 13. april med de sorter, de enkelte teams har valgt. Ved det første fælles markbesøg i uge 17 blev de første spirer tilset, og allerede her kunne man vurdere de første forskelle – i blandt andet tæthed og ukrudtsmængde.
Forsøgsleder ved Ytteborg, Henrik Germundsson fortalte på den første fælles dag på forsøgsmarkerne om konkurrencen og markens forhistorie med vårraps og ret højt indhold af kvælstof i jorden ved såning; N-min er i marken målt til 44 kilo N pr. hektar i det tidlige forår. 
Der er en del prestige forbundet med matchen både for rådgiverne fra de forskellige virksomheder og landmændene, der spiller ind med deres viden og praktiske erfaring.

Ytteborg Cup 2018Y
Seks hold dyster i dyrkningsstrategier og bundlinje 
-afgrøden er maltbyg.
 Vestjysk: Leo Baljum og Hans Peter Larsen, begge rådgivere.
 Sagro: Henning Frostholm og landmand Kristian Hyldgaard, der sammen med sin far driver et planteavlsbrug med tilhørende kyllingeproduktion ved Holstebro.
 Lemvigegnens Landboforening: Anders Kjær og landmand Bent Høgedal, der dyrker korn og raps på en ejendom i Vandborg ved Lemvig.
 DLG:  Steen Sudergaard og landmand Niels Chr. Rasmussen, der sammen med sine brødre driver et planteavlsbrug samt Rasmussens Maskinstation ved Troldhede i nærheden af Kibæk.
 Vestjyllands Andel:  Peter Frøjk og Jesper Mikkelsen, der er driftsleder på Voldstrup I/S ved Struer.
 Ytteborg: Karsten Sækkelund og Karsten Strandby.
 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer