Aktuelle nyheder fra L-Mediehus

Økologi årsmøde

Torsdag d. 25. januar afholder LandboNord, NF Plus og Agri Nord


Naturpris til naturplejere

15. Juni Fondens store naturpris på 150.000 kroner blev på plantekongressen i Herning givet til Jersore Galloway. Poul Martin Petersen i Hem fik 75.000 kroner for at sikre sjælden hvid orkidé med helårsgræsning med heste.


Masser af korn på verdensmarkedet

Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.


Klar til DM-revanche

For fire år siden måtte Asgar Skou fra Mors lide den tort at veksle et danmarksmesterskab til en andenplads ved DM for kloakmestre. Nu er han klar til at tage revanche.


Vandløb skal rustes til klimaforandringer

Håndteringen af de danske vandløb skal tilpasses, så de kan aflede de stadig stigende vandmængder fra både byer og marker.


De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Minister vil ikke forholde sig til genoplivningsforsøg af CBS-rapport

Minister vil ikke forholde sig til, at lollandsk gruppe prøver at genoplive den omdiskuterede CBS-rapport


Biokompost kan bane vejen mod bedre udbytte

Lige nu er biokompost forbeholdt konventionelle marker, men hos Compsoil i Hobro håber man med tiden, at økologerne også får adgang til produktet. Samtidig krydser man fingre for igen at få lov til at sprede komposten om vinteren.


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


L&F klager som ventet over sprøjteforbud i Beder

Sagen om ni landmænd i Beder, der af Aarhus Kommune har fået forbud mod at bruge plantebeskyttelsesmidler på deres jord, ender nu i Miljø- og Fødevareklagenævnet.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


- Honningbier er ikke en trussel mod de vilde bier

Danmark har en af de mindste bestande af honningbier i EU. Den seneste opgørelse fra EU viser, at Danmark med sine 115.000 bifamilier er et af de lande med færrest bifamilier.


Ny foderstrategi gav straks resultat

Efter Svinekongressen i efteråret har søerne på Store Vognsbæk ved Frederikshavn fået mere foder op til faring for at reducere antallet af dødfødte. Det har givet resultater fra dag et.


Ny forening vil skabe mere natur

Østjyllands Plantelaug samler kræfterne for at få etableret flere læhegn og småplantninger


Klar til sidste beretning

17. januar aflægger Henrik Mortensen sin ottende og sidste formandsberetning for Danske Svineproducenter, inden fokus bliver rettet mod gården hjemme i Løgstør og en eventuel udvidelse.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Nu kan man blive del af pilotprojekt om præcisionslandbrug

20 landmænd kan nu deltage i projekt, hvor man som alternativ til pligtige efterafgrøder kan få lov at benytte sig af præcisionslandbrug.


Maskinhandlerne gik glade ud af 2017

Det er traktorsalget, der bliver fremhævet, når fire maskinhandlere kigger tilbage på året, der gik. Et år, hvor alle budgetter blev opfyldt, og man trods tendensen til større og større maskiner også mærkede stor efterspørgsel på de lidt mindre traktorer.


DanAvl får fem nye agenter

Det nye Danavl-selskab har skrevet kontrakt med tre nye agenter på det tyske marked. En i Belgien samt en, der dækker Italien, Tjekkiet og Slovakiet.


Vore ugeaviser kommer nu sammen med Effektivt Landbrug Weekend

Abonnenter og kunder, som modtager LandbrugNord, LandbrugSyd, LandbrugFyn og LandbrugØst på adresse, får fra og med denne uge ugeavisen lørdag eller søndag sammen med Effektivt Landbrugs store weekendudgave. Dermed får også alle større landbrug fremover den lokale ugeavis i postkassen i weekenden.


Side 1 af 2 (26 artikler)Prev12Next