Samson Agro fejrer 75 år

Christian Carus 03-08-2018 07:00:56
Samson Agro blev den 1. august 75 år.
Samson Agro A/S i Viborg fejrer 75 års jubilæum.
En lille lokal smedje i Tange mellem Aarhus og Viborg blev i 1943 omdannet til Samson, der siden har udviklet sig så markant, at virksomheden i dag rager op som internationalt førende inden for miljøteknologier til at håndtere husdyrgødning.
Sådan lyder hovedtrækkene i den rejse, som virksomheden har taget i løbet af 75 år.
- Vi har i den grad grund til at fejre vores 75 års jubilæum. Med en række arrangementer i løbet af året vil vi markere milepælen sammen med vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere og ikke mindst vores mange kunder i ind- og udland, som har vist os stor tillid og loyalitet gennem nu mere end syv årtier, siger Lars Henriksen, administrerende direktør for Samson Agro.
Allerede i årene frem til 1943 blev der løst mindre smedjeopgaver på værkstedet i Tange, men pr. 1. august samme år blev sejlene sat til et koncentreret fokus på hovedprodukterne: vogne til møgspredning og senere slamsugere.
Inspirationen til virksomhedens navn blev biblens Samson, der var kendt for sine kæmpekræfter.
 

International virksomhed

I jubilæumsåret vil historien løbende blive formidlet via hjemmeside og sociale medier. Her vil alle kunne følge med i og blive klogere på Samson dengang, nu og i fremtiden, oplyser Lars Henriksen.
- Vi skal fortsat udvikle os og se fremad – og vi skal samtidig stå fast på og finjustere de styrker, vi har opbygget over tid.
Samson Agro har udviklet sig fra en lokal til en international virksomhed. Det netop afsluttede regnskabsår 2017/2018 viser en tocifret vækstrate og den højeste omsætning siden før finanskrisen.
Samson Agros hovedaktivitet er også i dag at udvikle, fremstille og markedsføre maskiner og redskaber til udendørs håndtering af husdyrgødning. Kerneprodukterne er løbende udviklet igennem de 75 år i takt med markedets og kundernes efterspørgsel og består i dag primært af gyllevogne og møgspredere samt slangebomme og nedfældere til professionelle kunder i landbrugssektoren.
 

To nye haller

Væksten har senest skabt et behov for endnu flere kvadratmeter i hovedkvarteret i Viborg. Der har netop været rejsegilde for to nye haller på i alt 4.500 kvadratmeter og igangsat endnu et stort byggeri – nemlig et nyt værksted til Samson Agrolize, der er eneforhandler af alle Samson Agros produkter i Danmark.
Lars Henriksen understreger, at der fortsat skal investeres i at udvikle produkter og understøtte strategien om at fastholde en meget stærk markedsposition i Europa samt vækste på udvalgte eksportmarkeder med stor animalsk produktion. Eksporten udgør i 2018 cirka 65 procent af den samlede omsætning.
 
Historien bag Samson Agro
2018: Samson Agro A/S kan fejre sit jubilæumsår
2005: En ny fabrik i Viborg på 18.500 kvadratmeter tages i brug. Her samles al ekspertise og produktion indenfor alle produktgrupper.
2000: Samson ændrer navn til SAMSON AGRO, og den røde produktfarve skiftes ud med den grønne
1999: Iværksætter og godsejer Ove Glerup køber aktiemajoriteten
1970’erne: Udviklingen af slamsugere tager fart. De udvikles senere til gyllevogne
1950’erne udviklingen af vogne til møgspredning tager fart
1943: »Fabrikken Samson« grundlægges den 1. august
 

 

 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer