Løgstør Dyrskue opgraderer sikkerheden

Tenna Bang 09-06-2018 09:14:24
Lørdag den 16. juni er der dyrskue i Løgstør. Arkivfoto
Lørdag den 16. juni er der dyrskue i Løgstør. Det bliver i år med spritnye bomme til skuets dyr.

Sikkerheden på årets skue har fået et hak opad i Løgstør. Både når man tænker på sikkerhed for publikum, men også sikkerhed for ikke at slæbe en kvægsygdom med hjem i stalden.
På dyrskuepladsen er de gamle træbomme pillet ned og erstattet med nogle nye jernrør.
- Træbommene var gamle og for at sikkerheden er i orden, har vi valgt at skifte dem ud, fortæller skuets formand Bent Højgaard Andersen.

Kødkvæg bliver hjemme

Som noget nyt valgte man i år at kræve, at samtlige kødkvæg, som tilmeldte sig skuet skulle have taget en blodprøve for at undgå, at kødkvæg med salmonella smitter malkekvæg.
Det har fået den konsekvens, at kun en udstiller møder op med sit Simmental-dyr.
- Flere har ringet og spurgt ind til det og har valgt at sige nej på grund af blodprøven. Nu har vi prøvet det, og det har fået en negativ respons, så må vi se, hvad vi gør næste år, fortæller Bent Højgaard Andersen.

Flere malkekvæg

Om malkekvægsudstillerne omvendt har været glade for kødkvægskravet er ikke nemt at vide, men i hvert fald er der tilmeldt hele 20 malkekøer mere end sidste år.
Der stiller i alt 54 køer, heriblandt ni jerseykøer og en RDM-ko. Sidste år var der udelukkende holsteinkøer på skuet.
- Generelt set er det jo ikke for mange dyr, men vi er glade for dem, der kommer og bakker op om skuet, siger Bent Højgaard Andersen.

Flere lokale udstillere

På dyrskuepladsen i Løgstør, har man de seneste år kunnet se færre og færre af de helt store maskinudstillere. 
Det ærgrer dyrskueudvalget, men den tomme plads, de har efterladt, har samtidig gjort, at der er blevet plads til flere nye udstillere.
- Det er i høj grad udstillere fra lokalområdet, blandt andet lokale håndværkere, siger Bent Højgaard Andersen.

Shows og kreativiteter

I år kan man glæde sig til flere nye ting. Frieser Nord vil komme og give en stor opvisning, med deres store, sorte frieserheste. Der vil også være opvisninger ved Dansk Politihundeforening og Aars Business School, et skovhuggershow, fremvisning af veteranmaskiner og selvfølgelig børnedyrskue.
Og så vil der være fokus på madspild og hvordan man undgår sit brød havner i skraldespanden, men bliver brugt til sidste krumme.    
Der vil være kreative stande, med alt fra kunstnere, der maler på sten til flot træarbejde, kniplinger og meget mere.

Løgstør Dyrskue

Dato 16. juni 2018

Klokkeslæt: 9.00-15.45

Adresse: Grandlyvej, 9670 Løgstør

Entre: 60 kroner. Børn mellem 5-12 år 20 kroner. Børn 0-4 år gratis

 • Kvægrådgiver: Råvarerne skal udfordres

  Jens Melgaard, LandboNord, opfordrer landmændene til at tænke i nye muligheder, når foderplanen skal udarbejdes. For eksempel at skifte soja ud med raps.

 • Toastning kan være en unødvendig omkostning

  Nye undersøgelser fra AU Foulum viser, at toastede hestebønner har lavere proteinydelse end ubehandlede – hvilket dog ikke afspejler sig i EKM. Undersøgelserne viser også, at hestebønner matcher både soja og raps i tørstofoptag og EKM-ydelse.

 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer