Fokus på sikkerhed med verdens største dominobrikker af halm - se video

Sagro satte fokus på sikkerhed ved Landsskuet i Herning med verdens største dominobrikker af halm.
10-07-2018 11:00:45
Hundredvis hørte om sikkerhed med humor, halm og alvor på Landsskuet i Herning.

Landbruget er et af de farligste erhverv at arbejde i. Store maskiner, højder, dyr med mange kræfter, glatte gulve, er nogle af udfordringerne – og siden 2013 har 37 mistet livet i landbruget.
Der er mange faktorer, der kan udløse ulykker – men omtanke og opmærksomhed kan forhindre mange af dem. Derfor satte Sagro på Landsskuet i Herning fokus på sikkerhed.

Den syngende traktorfører Thomas Birkedal var til lejligheden klædt på som sikkerhedsofficer og delte materialer ud om netop sikkerhed og gjorde ved samme lejlighed opmærksom på det rekordforsøg, SAGRO havde etableret på skuet.

Her udgjorde både små og store halmballer dominobrikker i det, der skulle sætte fokus på sikkerheden.
Først hjalp publikum med at sætte den omkring 150 meter lang slange af halmballer på højkant, som en lang dominobane, der til sidst blev væltet i én lang bevægelse. Det er – så vidt vides – den længste dominobane af halmballer, der er skabt.

Herefter byggede Stauning Maskinstation bigballer op i stabler på op til fem ballers højde, som en trappe af de store baller med en vægt på små 700 kilo. Med et drøn, der kunne mærkes i jorden som en mindre jordrystelse, væltedes herefter stablerne som en meget tydelig advarsel om, hvilke kræfter, der er i spil.

Thomas Birkedal underholdt undervejs med fakta og fortællinger omkring sikkerheden, som han også som maskinfører selv kender til.
Sagro arbejder i sensommeren videre med sikkerhedskampagnen, der har temaet »TH!NK SAFETY FIRST!« -altså »Tænk først på sikkerheden«.

Sagro sætter i de kommende måneder fokus på sikkerheden i landbruget. Startskuddet lød på Landsskuet i Herning, hvor den syngende traktorfører Thomas Birkedal fortalte om farerne ved blandt andet store halmballer.


Se videoen med halmballe-forsøget her

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer