- Overvældende at slå Danmarks bedste ko

Christian Carus 02-08-2018 10:19:06
Der var brug for et svalende dækken efter en hård dag på dyrskue-kontoret for Miss Hobro. Kenneth Mortensen til højre og Kristian Skov til venstre.
Kristian Skov var stolt over at tage Miss Hobro-titlen med hjem til St. Binderup efter blandt andet at have slået landsskue-vinderen på dyrskuepladsen i Hobro.
Der var ingen tvivl om, hvem der var favoritten, da malkekøerne skulle bedømmes ved Hobro Dyrskue. Dude-datteren fra Oluf Bøghs besætning, der troppede op til det lokale dyrskue med en frisk titel som Miss Holstein ved Landsskuet. 04186 fra Stenild måtte dog tage til takke med en fjerdeplads, mens æren som Miss Hobro – bedste malkeko på tværs af racerne - gik til Crimson-datteren 31220-03362 fra Lille Skovsgård ejet af Steen Skov, St. Binderup ved Aars.
Derfor var smilet da også ekstra stort hos både trækker Kenneth Mortensen og Kristian Skov, der til daglig står for pasningen af de 500 køer og er primus motor for dyrskueræset på faderens gård.
- Det er overvældende at have slået Danmarks bedste ko. Det er ikke noget, vi havde turdet tro på på forhånd, men selvfølgelig håber man altid. Ellers ville der ikke være nogen grund til at være her, lød det fra Kristian Skov, der var imponeret over niveauet i den stegende hede på dyrskuepladsen, hvor den nykårede Miss Hobro, da også straks efter triumfen fik et svalende vådt dækken over sig.
- Her er måske ikke så mange køer, men niveauet er eddermanme højt. At tre køer klarer sig bedre end vinderen af Landsskuet, siger altså noget om, hvor mange gode dyrskue-dyr, der er her i området, sagde Kristian Skov.
 

Ekstremsport

Og Miss-titel er bestemt ikke noget, man kommer sovende til nu om dage, forklarede Kristian Skov, der har stillet op med faderens dyr de sidste fem år – inden da, var dyrskuer ikke noget, man gjorde i hos familien Skov.
- Jeg plejer at sige, at det er en ekstremsport at stille op til dyrskue. Du kan ikke gå ud i en hvilken som helst stald og tage den bedste ko, og forvente at hun vil klare sig godt. Det er kun folk, der går op i det her og avler efter at stille op, der er med helt i toppen. 90 procent af arbejdet ligger hjemme i stalden, vurderede han.
- Derfor er vi også endnu mere stolte over, at vi på fem år ligeså stille har bevæget os derop, hvor vi kan true nogle af de favoritter, der har avlet efter det her i et halvt liv.
Miss Hobro-titlen sætter et flot punktum for familien Skovs udendørs dyrskue-sæson, der tidligere på sommeren også bød på både ærespræmier og Guldko-titlen på Landsskuet.
 

For få gæster

Mens humøret var helt i top hos vinderne i ringen, var der også nogenlunde tilfredshed med slagets gang hos Arrangørerne, Agri Nord og nf plus.
Dog ville man gerne have haft lidt flere gæster end de cirka 4.000, der lagde vejen forbi.
- Der var engang, vi kunne nå op på 6.000 gæster, og det er stadig målet. Men jeg tror høsten holdt flere landmænd hjemme på gården, mens andre potentielle gæster fravalgte os på grund af varmen, lød det fra dyrskuekoordinator Flemming Floor.
- Men generelt er vi godt tilfredse. Der var højt niveau i ringen, og vi har fået meget ros for at have genindført Miss Hobro-titlen. Så det tegner til at blive en tradition, lød det fra koordinatoren efter dyrskuet.
 
 • Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

  På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.

 • De dybrøde driller duellanter i toppen

  Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.

 • Højt proteinniveau i korn af ny høst

  Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.

 • Den dårlige hukommelse

  For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer