Årsmøder bliver til kongres i Thy

Tenna Bang 04-02-2018 08:00:26
Som noget nyt afholder LandboThy i år det faglige årsmøde, LandboThy Kongres, på Hotel Limfjorden i Thisted med mulighed for tilmelding til flere faglige sessioner.
Traditionen tro afholder LandboThy det faglige årsmøde i starten af februar - i år tirsdag den 6. februar klokken 9.30. Konceptet er dog i år anderledes. Der vil fortsat være orientering om og valg til de forskellige faggrene (Planter & Miljø, Økonomi & Jura, Kvæg og Svin).
- Som noget nyt, har vi valgt at dele årsmødet op med det formelle først, hvorefter det er muligt at melde sig på 3 ud af 12 sessioner, der spænder lige fra maskinøkonomi til fødevaretrends, siger LandboThys afdelingschef for Planter & Miljø, Michael Riis.
På sessionerne vil man kunne opleve et bredt og spændende hold af forskellige oplægsholdere både fra LandboThy og udefra. Blandt andet deltager Poul Bank Pettersson, Head of MembershipRelations Denmark, Arla Foods, maskinrådgiver Karl Jørgen Nielsen fra KJN Maskinrådgivning og mange flere.
Et af de mere utraditionelle indlæg på årets kongres vil være fra Husholdningslærerinde Trine Krebs, der vil holde indlæg under emnet »Vores Mad – en kampplads eller en udviklingsmulighed?« Gennem sin 15-årige færden som husholdningslærerinde rundt om i Danmark, har hun givet sin madglæde videre til danskernes hverdagsmad på dyrskuer, festivaler, i forsamlingshuse – ja, overalt, hvor maden flyttes. Hun vil på kongressen inspirere deltagerne ved at give et indblik i de mange muligheder, som et noget spraglet maddanmark giver landbruget.
 
 • Sunde hestebønner af egen avl som udsæd

  Hestebønneudsæd er normalt ikke bejdsede. Derfor kan det være en overvejelse at producere eget udsæd til eget brug, hvis man vil fortsætte med samme sort.

 • Kommuner bør vente med at ændre regler for Nørreå, Gudenå og Skals Å

  Vent til Høgh-udvalgets anbefalinger er gennemført senere på året, lyder reaktionen fra to ålav, efter at Viborg-, Favrskov- og Randers kommuner har igangsat en revision af afløbsregulativerne for Nørreå, Gudenå og Skals Å.

 • Dansk Planteværn efterlyser klare regler

  Der mangler klare retningslinjer for, hvilke grænseværdier, der skal være overskredet for at udstede forbud mod sprøjtemidler i de såkaldte BNBO-områder, mener man hos brancheorganisation forud for Egedal-retssag.

 • Nye muligheder i bræmmerne

  Ønsker man at lide lidt for skønheden med nektarrige blomster i en bræmme i markkanten og her skaber en særlig bestøverbrak, skal det etableres inden 30. april.

 • Europæisk hvede kan ikke konkurrere på eksportmarkedet

  Det går strygende for den amerikanske eksport af afgrøder og det samme gør sig gældende for det russiske hvedesalg. Derimod ser det ikke for godt ud for den europæiske eksport af hvede, der ser ud til at blive hårdt ramt i 2018.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.